Fanshop
Fanshop
Fey-PSV-022

De tegenstander: PSV ondanks nederlaag vol vertrouwen

Feyenoord treft zondag in Eindhoven een tegenstander die in vorm is. PSV beging in de Eredivisie tot nu toe slechts één misstap en is, ondanks de midweekse nederlaag tegen Atlético Madrid, vol zelfvertrouwen voor de topper tegen de koploper van de Eredivisie.

Champions League
Voor PSV startte het Champions League-avontuur van dit seizoen afgelopen dinsdag met een thuiswedstrijd tegen Atlético Madrid. De ploeg bood de finalist van vorig seizoen goed partij, maar was niet effectief genoeg. Zo miste Andrés Guardado een strafschop. Over het vertoonde spel was trainer Phillip Cocu tevreden. ‘Het vertrouwen in onszelf is groot. We hebben laten zien dat we ons kunnen meten met de Champions League-finalist van vorig jaar,’ zegt Cocu op de website van PSV.

Chagrijn
Het was de tweede keer op rij dat PSV in eigen huis niet tot winst kwam. Eind augustus bleef de regerend landskampioen tegen FC Groningen – dat een uur lang met tien man speelde – op 0-0 steken. Ook toen misten de Eindhovenaren een strafschop, in de persoon van Luuk de Jong. De onverwachte remise leidde tot veel chagrijn in het Philips Stadion, want het waren de eerste punten die PSV liet liggen. Daardoor staan de Eindhovenaren op de tweede plaats, twee punten achter Feyenoord.

Luuk de Jong
In uitduels gaat het tot nu toe makkelijker voor de Eindhovenaren. Zo werd zowel bij PEC Zwolle als N.E.C. met 0-4 gewonnen. Mede daardoor heeft PSV een overtuigend doelsaldo van elf voor en één tegen. Luuk de Jong is evenals vorig seizoen weer van grote waarde voor de ploeg. Met twee goals en drie assists is hij bij bijna de helft van de goals direct betrokken.

Brede selectie
Cocu heeft ook dit seizoen weer voldoende spelers, voor een groot deel dezelfde spelers als vorig seizoen, waaruit hij kan kiezen. Zo kon de coach het zich vorige week veroorloven om Guardado op de bank te houden en Bart Ramselaar in de basis te laten debuteren. Ook heeft hij nog de eind augustus aangetrokken Siem de Jong en de Oekraïner Oleksandr Zinchenko (gehuurd van Manchester City) achter de hand. Of beide spelers fit genoeg zijn om zondag al minuten te maken in het eerste elftal, moet blijken.