Fanshop
Fanshop
Feyenoord-%20PSV-21

De tegenstander: PSV jaagt op eerherstel in topper

Feyenoord treft zondagmiddag om 16:45 uur in Eindhoven een tegenstander die uit is op revanche. PSV liep afgelopen weekend tegen sc Heerenveen (2-0) de eerste averij van het Eredivisieseizoen op en wil het gat met Feyenoord zeker niet groter laten worden dan de huidige drie punten.

Harde woorden op de Herdgang
Er vielen begin deze week harde woorden op de Herdgang, zo gaf Marco van Ginkel toe in PSV TV. ‘We hebben besproken wat er fout ging en dat kan soms wel eens hard aankomen,’ sprak de aanvoerder een dag na het duel in Friesland, waar PSV al na zes minuten met 2-0 achterstond en in het vervolg van de wedstrijd geen moment aanspraak maakte op minimaal een punt.

Verre van tevreden
Trainer Phillip Cocu was na afloop van de eerste nederlaag van het seizoen kritisch op zijn ploeg, waarin de linies vaak te ver uit elkaar speelden. ‘We voerden geen pressie uit als team. Sommige jongens moeten ook nog leren te anticiperen tijdens een wedstrijd door datgene te doen dat een wedstrijd nodig heeft. We zijn verre van tevreden met het optreden vandaag. Tegen Feyenoord moeten we op een ander niveau acteren.’

Smaakmaker geschorst
PSV moet het zondag in ieder geval doen zonder smaakmaker Hirving Lozano. De Mexicaanse buitenspeler maakte in zijn eerste drie duels een goede indruk door drie keer te scoren, maar ging tegen Heerenveen over de schreef. Lozano kreeg na een half uur spelen een rode kaart voor te hard inkomen op Denzel Dumfries en werd daarvoor door de tuchtcommissie van de KNVB voor twee duels geschorst.

Scherpte
De vraag is wie Lozano gaat vervangen. Cocu kan kiezen voor Gastón Peireiro maar ook voor Luuk de Jong, die zijn basisplaats als spits is kwijtgeraakt aan Jürgen Locadia. De Jong zag eind augustus een transfer naar Bordeaux afketsen, zoals er wel meer PSV’ers waren die aan het einde van de transferperiode een overgang naar een andere club geen doorgang zagen vinden. In de media werden na de nederlaag tegen Heerenveen vraagtekens gezet bij de scherpte van de huidige ploeg, waarin Derrick Luckassen naast Lozano een van de weinige nieuwe gezichten is. Zondag om 16:45 uur zal blijken of Cocu er de afgelopen week in is geslaagd om voldoende revanchegevoelens op te roepen bij zijn spelers.