Fanshop
Fanshop
nec-fey

De tegenstander: N.E.C. vol revanchegevoelens na bekerblamage

Wat de uitslag van zondag ook wordt, één ding is zeker: N.E.C. Nijmegen sluit de eerste seizoenshelft af in het linkerrijtje. Dat mag worden gezien als een uitstekende prestatie van de promovendus, maar toch is er in Nijmegen deze week geen sprake van een hosannastemming. De ploeg van trainer Ernest Faber blameerde zich in de KNVB beker namelijk door in de achtste finales met 2-0 te verliezen van Topklasser HHC Hardenberg. Die zeperd volgde op een verliespartij tegen SC Cambuur, dat daarmee de eerste competitieoverwinning van het seizoen boekte.

De bekernederlaag kwam hard aan in Nijmegen en kende voor de spelers van N.E.C. een vervelende nasleep. Op woensdag vonden een groepsgesprek en een looptraining plaats. De vrije dag die voor donderdag gepland stond, werd door Faber ingetrokken en vervangen door een training. De club besloot een gebaar te maken naar de meegereisde supporters: iedereen met een wedstrijdkaart voor het duel met HHC kreeg na afloop zijn geld terug.

De spelers van N.E.C. zullen zondag dus ongetwijfeld vol revanchegevoelens zitten en erop gebrand zijn om het kalenderjaar voor eigen publiek goed af te sluiten. De laatste keer dat de Nijmeegse fans konden juichen voor een driepunter was op 22 november, toen FC Utrecht met 1-0 werd verslagen. Daarna volgden een nederlaag in de beladen derby tegen Vitesse, een remise tegen PEC Zwolle en het verlies in Leeuwarden van vorige week zaterdag. 

In dat duel was Christian Santos met een eigen doelpunt de schlemiel, in tegenstelling tot de rest van het seizoen. De Venezolaans international wist tot nu toe tien keer het net te weten, waarbij de ene treffer nog mooier was dan de andere. Na vier weken droog te hebben gestaan, hoopt de topscorer – net als de rest van het team – nog één keer te kunnen schitteren. Zoals N.E.C. in de eerste maanden van het seizoen deed en wat ervoor zorgde dat de ploeg, ondanks de mindere laatste weken, nog altijd op een knappe negende plaats staat.