Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
NEC-Feyenoord-07

De tegenstander: N.E.C. in linkerrijtje na goede start

Met trainer Peter Hyballa als onvermoeibare motivator langs de lijn is N.E.C. in het nieuwe jaar goed uit de startblokken gekomen. De twee overwinningen waarmee 2017 werd begonnen, hebben er zelfs voor gezorgd dat de Nijmegenaren de twintigste speelronde beginnen in het linkerrijtje.

Zo snel mogelijk afscheid nemen van de degradatiezone. Dat was de doelstelling van N.E.C. aan het begin van de tweede seizoenshelft, waarop het zich net als Feyenoord voorbereidde in Marbella. Daarin lijkt de ploeg al snel geslaagd. Door de overwinningen op Willem II (0-1) en Roda JC Kerkrade (2-0) is de marge op nummer zestien PEC Zwolle inmiddels gegroeid naar acht punten.

Om de kans op lijfsbehoud te vergroten, versterkte N.E.C. in de winterstop de selectie met enkele spelers. Voormalig eredivisiespelers Lorenzo Burnet en Ali Messaoud kwamen op huurbasis naar Nijmegen, terwijl aanvaller Jordan Larsson een contract voor drieënhalf jaar tekende. Van het drietal had alleen de van Helsingborgs IF overgekomen Larsson een basisplaats in het afgelopen duel met Roda.

Als Larsson zondag in De Kuip in actie komt, treedt hij daarmee in de voetsporen van zijn vader Henrik Larsson. De inmiddels 45-jarige Zweed groeide tussen 1993 en 1997 uit tot een gevierd Feyenoord-spits en won met de club twee KNVB Bekers. Henrik Larsson was tot eind vorig jaar de trainer van zijn zoon bij Helsingborgs. Na de degradatie uit de Allsvenskan nam hij ontslag.

Bij N.E.C. hopen ze met Larsson wat makkelijker tot scoren te gaan komen. Met 21 goals is de club de minst productieve ploeg uit het linkerrijtje en het gebrek aan een uitgesproken doelpuntenmaker zou daar iets mee te maken kunnen hebben. De topscorerstitel wordt voorlopig gedeeld door drie spelers: Dario Dumic, Kévin Mayi en Jay-Roy Grot maakten er allen vier.