Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord-NAC-036

De tegenstander: NAC Breda aast op nieuwe stunt

Vrezen voor degradatie deed NAC Breda-coach Stijn Vreven niet na de eerste helft van het Eredivisieseizoen. Toch bivakkeert de promovendus na 25 competitiespeelronden nog steeds in de gevarenzone.

Vallen en opstaan
‘Het gaat met vallen en opstaan’, zei Stijn Vreven in januari voor de camera van Omroep Brabant, terugblikkend op zijn eerste jaar in dienst bij NAC Breda. In dat jaar promoveerde de Belg met de Bredanaars via de nacompetitie naar de Eredivisie. ‘NAC is weer terug waar het hoort te staan en ik ben zeer tevreden over de ontwikkeling van de ploeg.’

Vijftiende plaats
Vreven was zelfs zo tevreden dat hij durfde uit te spreken dat hij in de tweede seizoenshelft voor meer wil gaan dan alleen handhaven. ‘Ik ben er namelijk van overtuigd dat we ons handhaven, ik kijk eerder hoe hoog we kunnen eindigen’, verklaarde hij in de winterstop. Toen bezette NAC Breda al de vijftiende plaats en dat doet het team nog steeds.

Geen gelukkig 2018
Het begin van 2018 verliep voor NAC Breda misschien niet helemaal zoals gehoopt. De Bredanaars wonnen namelijk slechts een van de zeven Eredivisieduels: W1-G2-V4. Het geluk voor de formatie van Vreven was dat FC Twente (zestiende op de ranglijst) en Sparta Rotterdam (achttiende) nog minder punten pakten in dit kalenderjaar, respectievelijk twee en vier punten.

Te Vrede
Mitchell Te Vrede moet NAC Breda aan meer punten gaan helpen in de tweede helft van de competitie. De ex-Feyenoorder (2012-2015) werd in de winterstop transfervrij opgepikt, na zijn avontuur bij Boluspor in Turkije. In vijf duels trof hij al twee keer doel. Vorige week zondag bezorgde hij zijn nieuwe werkgever met een late goal een punt tegen FC Groningen: 1-1. ‘Elk punt dat we vanaf nu pakken is meegenomen’, sprak Te Vrede na het duel met de Groningers.

Finales
Te beginnen dus zaterdag tegen Feyenoord, dat dit seizoen al eerder slachtoffer was van een Bredase stunt. Op 23 september 2017 werd het in De Kuip 0-2 en Vreven ziet ook nu weer kansen voor zijn team. ‘We doen het steeds beter en beter. We moeten onszelf nog wel leren belonen’, zei hij vooruitblikkend. ‘Maar met onze twaalfde man kunnen wij soms iets meer.’