Fanshop
Fanshop
visual_ado

De tegenstander: Massale steun voor ADO in De Kuip

Evenals voor Feyenoord liep de midweekse speelronde ook voor ADO Den Haag uit op een teleurstelling. De formatie van hoofdtrainer Henk Fraser liep woensdagavond op bezoek bij hekkensluiter De Graafschap tegen een 3-1 nederlaag aan. Vooral de manier waarop het resultaat tot stand kwam, zorgde voor chagrijn in de Hofstad. ‘Deze nederlaag is dikverdiend’, concludeerde Ruben Schaken na afloop.

De 33-jarige rechtsbuiten baalde flink van de misstap in Doetinchem, maar weet ook dat er weinig tijd is om stil te staan bij het verlies. Zondag al wacht immers een bezoek aan De Kuip, waar Schaken zelf vierenhalf jaar actief was. In januari 2015 verruilde hij het rood-wit van Feyenoord voor het shirt van Inter Baku uit Azerbeidzjan, maar dat avontuur werd sportief gezien geen succes. Dit seizoen is de rappe vleugelspits namens ADO Den Haag terug op de Nederlandse velden.

In Den Haag is Schaken, die in Gianni Zuiverloon en Timothy Derijck ook twee ploeggenoten heeft met een Feyenoord-verleden, als vanouds onomstreden als rechtsbuiten. Een rechtsbuiten die met de boomlange centrumspits Mike Havenaar bovendien een ideaal eindstation heeft voor zijn voorzetten. Mede door de voorzetten vanaf de flanken scoorde de Japanse spits dit seizoen al elf keer.

Schaken sprak na afloop van de deceptie in Doetinchem de hoop uit om zondag in De Kuip revanche te nemen voor de nederlaag. In de jacht op de tweede overwinning op Feyenoord van dit seizoen – op 1 november was ADO in het eigen Kyocera Stadion al met 1-0 te sterk – kan de ploeg van Fraser rekenen op massale steun van de eigen aanhang. Het uitvak op de Willem van Hanegem Tribune is zondag volledig uitverkocht, wat betekent dat er 850 fans de ploeg achterna reizen.