Fanshop Tegemoetkoming
Fanshop Tegemoetkoming
AS3I6390

De tegenstander: Manchester City wil nu ook Europees succes

Na een goede start in de competitie hoopt Manchester City dit seizoen ook hoge ogen te gooien in de Champions League. De miljoenenploeg van hoofdtrainer Pep Guardiola gaat woensdagavond in De Kuip op zoek naar de eerste punten van het Champions League-seizoen, waarin het team hoopt definitief de aansluiting met de absolute wereldtop te vinden.

Europees succes
Manchester City was de afgelopen jaren een vaste kanshebber op de landstitel in Engeland, maar op Europees niveau wil het nog niet vlotten. De club was de afgelopen zes seizoenen present in de Champions League maar wist, ondanks de miljoenenselectie, slechts één keer de halve finales te bereiken. In het seizoen 2015-2016 was Real Madrid toen te sterk, terwijl The Citizens vorig seizoen vroegtijdig werden uitgeschakeld door AS Monaco. Dit seizoen hoopt Guardiola met zijn ploeg eindelijk de volgende stap in Europa te maken.

Succestrainer
Guardiola weet als geen ander wat het is om op het miljardenbal actief te zijn. De Spaanse oefenmeester deed als trainer van FC Barcelona, Bayern München en Manchester City in totaal acht seizoenen mee aan het hoofdtoernooi van de Champions League. Eén keer lag zijn team er na de achtste finales uit, vijf keer eindigde zijn team in de halve finale en twee keer won hij het toernooi. De 46-jarige Guardiola heeft nog een prima statistiek om op terug te vallen: van de 94 wedstrijden als trainer in de Champions League verloor hij er slechts vijftien.

Duurste ploeg ter wereld
De club uit Manchester zat afgelopen zomer, zoals bijna ieder jaar, niet stil op de transfermarkt. Guardiola verwelkomde de afgelopen maanden zeven nieuwe spelers en daarvoor werd naar verluidt een kleine 250 miljoen euro betaald. De absolute klapper was de transfer van verdediger Benjamin Mendy, die voor 57,5 miljoen euro overkwam van AS Monaco. De zomerse kwaliteitsinjectie maakt Manchester City de duurste voetbalploeg van de wereld. Voor de gehele selectie betaalde de club in totaal 853 miljoen euro.

Sterkste formatie
De belangrijkste spelers van die selectie zullen vanavond in De Kuip naar verwachting allemaal hun opwachting maken. Guardiola liet dinsdagavond tijdens de persconferentie weten geen spelers te sparen. Want, zo zei de Spaanse coach: ‘Wij zijn Manchester City. Wij moeten het respect van Europa nog winnen, daarvoor zullen we met een sterk team moeten spelen.’