Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

De tegenstander: Laatste kans voor Vitesse in De Kuip

Voor Vitesse was de nederlaag bij ADO Den Haag van twee weken geleden een fikse streep door de rekening. Dankzij een reeks van twaalf ongeslagen wedstrijden op rij was de ploeg geklommen naar de vierde plaats op de ranglijst en leek een serieuze aanval op de derde plaats het volgende doel, maar door een late en beslissende treffer van Michiel Kramer (1-0) kregen de Arnhemse ambities een flinke knauw.

Omdat Feyenoord in hetzelfde weekend niet verder kwam dan een gelijkspel bij FC Groningen, zijn de kansen van Vitesse op plek drie nog niet helemaal verkeken. Met een verschil van vijf punten is de onderlinge confrontatie van maandagavond in De Kuip cruciaal, al beschikken de Arnhemmers zelfs bij een overwinning niet meer over de beste papieren. Ook al omdat AZ na de vorige speelronde passeerde op de ranglijst en inmiddels met twee punten meer op de vierde plaats staat.

Dat Vitesse twee wedstrijden voor het einde van de competitie nog kans maakt op rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal, was iets minder dan vier maanden terug vrijwel ondenkbaar. Twee weken na de winterstop was de formatie van Peter Bosz volslagen kansloos bij sc Heerenveen (4-1), een nederlaag die volgde op een reeks van negen competitiewedstrijden waarin slechts één keer werd gewonnen.   

Terwijl veel fans het seizoen als verloren beschouwden, rechtte het team de rug en bleek de thuiszege op Ajax op 1 februari (1-0) de ommekeer. Plots was de ploeg nauwelijks te stoppen en konden in de elf daaropvolgende duels negen overwinningen worden bijgeschreven. Een opmars die zomaar kan leiden tot een Europees ticket, al heeft Vitesse daar na de onverwachte zeperd in Den Haag een klein wonder voor nodig.