Fanshop
Fanshop
Heracles%20Almelo-Feyenoord-013

De tegenstander: Heracles weet weer wat winnen is

Er was in de afgelopen speelronde eindelijk weer eens reden tot juichen voor Heracles Almelo-trainer John Stegeman, dankzij een krappe overwinning op Willem II (1-0). Het was een opluchting voor de Almeloërs, want dit seizoen zat het ze vaker flink tegen. De wedstrijd tegen NAC Breda (6-1 nederlaag) was begin deze maand bijvoorbeeld de zesde competitiewedstrijd op rij waarin Heracles zonder overwinning bleef, terwijl de ploeg tussentijds ook nog eens werd uitgeschakeld door Feyenoord in de achtste finale van de TOTO KNVB Beker (3-1).

Nog geen uitzege
Voor de feiten dat Heracles tot afgelopen weekend sinds begin december zonder overwinning was gebleven en in dit gehele seizoen nog zonder uitzege is (W0-G3-V8), is een aantal duidelijke redenen aan te wijzen. Zo nam de huidige nummer elf van de Eredivisie afgelopen zomer afscheid van vijf basisspelers, onder wie topscorer Samuel Armenteros (19 doelpunten).

Versterkingen
Daar tegenover stond de komst van een flinke waslijst aan nieuwe spelers, alleen had vrijwel geen van de versterkingen al veel ervaring in de Eredivisie. Zo kwamen er drie spelers uit de Jupiler League, terwijl Niels Leemhuis zelfs rechtstreeks werd overgenomen van de amateurs van Quick ’20.

Blessures
Zeker nu Heracles te maken heeft met behoorlijk wat blessures, zorgt het ervoor dat de spoeling dun wordt voor de trainer. Met name achterin heeft de ploeg problemen. Zo viel Jeff Hardeveld tegen NAC Breda uit met een zware kniekwetsuur, terwijl Bart van Hintum, Lerin Duarte, Wout Droste en Dario van den Buijs eveneens herstellende zijn van blessures. Het zorgde ervoor dat Stegeman in de laatste wedstrijd tegen Willem II een beroep moest doen op de 20-jarige Tim van de Berg, die pas het derde Eredivisie-duel uit zijn leven speelde.

Vertrek
Het zit in die zin nog niet mee voor Heracles dit seizoen, terwijl ook de ontwikkelingen buiten de lijnen de rust niet ten goed komen. Zo zag Heracles in een jaar tijd zowel de voorzitter (Jan Smit) als de algemeen directeur (Nico-Jan Hoogma) vertrekken naar de KNVB. Bovendien kondigde ook trainer Stegeman afgelopen week aan na dit seizoen te vertrekken. ‘Ik heb het nog steeds goed naar mijn zin bij de club’, lichtte Stegeman het besluit toe. ‘Ondanks dat denk ik dat het na bijna vier jaar hoofdtrainerschap voor beide partijen goed is om na dit seizoen verder te kijken.’