Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Heracles%20Almelo-Feyenoord-013

De tegenstander: Heracles smacht naar regelmaat

Halverwege het seizoen bezet Heracles Almelo de tiende plaats van de Eredivisie. Het is een logische klassering, gezien de wisselvalligheid die de ploeg kenmerkt. Toch biedt de huidige stand op de ranglijst nog voldoende perspectief voor de rest van het seizoen.

Op de lijst met resultaten die Heracles Almelo dit seizoen boekte, is de laatste weken een aantal opmerkelijke uitslagen te ontdekken. Waar afgelopen zondag knap een punt werd gepakt bij FC Utrecht, drie dagen na de 3-2 zege op Sparta, daar verloor de ploeg van trainer John Stegeman daarvoor achtereenvolgens met 3-1 van Willem II, met 5-0 van AZ en met 4-1 van ADO Den Haag.

Door dat gebrek aan regelmaat staat Heracles momenteel tiende, de eindklassering van vorig seizoen. En dat terwijl Stegeman voor dit seizoen hoger inzette. ‘Het zijn slechte tijden,’ zei hij dan ook na de zeperd tegen AZ. Tegelijkertijd is er bij Heracles nog weinig reden tot paniek, want mede dankzij vier punten uit de laatste twee duels is de aansluiting met het linkerrijtje nog alles behalve uit het zicht.

Bovendien zijn er duidelijk redenen aan te wijzen waarom Heracles dit seizoen soms door het ijs zakt. De club verloor afgelopen zomer bijvoorbeeld vijf basisspelers, onder wie topscorer Samuel Armenteros. Daar tegenover stond de komst van een flinke waslijst aan nieuwe spelers, alleen had vrijwel geen van de versterkingen al veel ervaring in de Eredivisie. Zo kwamen er drie spelers uit de Jupiler League, terwijl Niels Leemhuis zelfs rechtstreeks werd overgenomen van de amateurs van Quick ’20. Vanuit de gedachte dat Heracles vooral een opleidingsclub is, is er zodoende ook weinig reden tot paniek in Almelo.

De resultaten tegen bijvoorbeeld Ajax (2-1) tonen daarnaast aan dat een plek in de middenmoot ook dit seizoen realistisch is voor Heracles, dat ondertussen stiekem zal dromen van een herhaling van het successeizoen 2015-2016. Toen eindigde de club uit Almelo op de zesde plaats in de Eredivisie en kwalificeerde het zich voor het eerst in de historie voor Europees voetbal. De kortste weg naar Europees voetbal, is echter via het bekertoernooi, beseffen ze ook in Almelo. Stegeman liet daarom al weten vanavond in De Kuip met zijn sterkste elf aan te treden.