Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Polman%20Stadion

De tegenstander: Heracles gaat voor nieuwe stunt tegen topclub

Attractief voetbal spelen en meedoen in de subtop. Het is ook dit seizoen weer de doelstelling van Heracles Almelo, dat na het vertrek van enkele sterkhouders opnieuw is begonnen met bouwen aan een elftal dat die doelstelling kan realiseren.

Sterke start
Tot nu toe slaagt de ploeg van trainer John Stegeman daar aardig in. Al in de eerste speelronde verraste Heracles vriend en vijand door Ajax (eveneens op zaterdagavond) op het kunstgras van het Polman Stadion met 2-1 te verslaan. Die stunt werd gevolgd door een knap gelijkspel bij sc Heerenveen (1-1) en een remise in eigen huis tegen Excelsior (2-2), waardoor Heracles na drie duels nog altijd ongeslagen is.  

Uitblinker Kuwas
Brandley Kuwas was de man die tegen Ajax op schitterende wijze de winnende goal maakte. De linkspoot was vorig seizoen met zes goals en zes assists al van grote waarde voor Heracles, maar lijkt voornemens om die cijfers dit jaar te gaan verbeteren. Met twee treffers en drie assists was de aanvaller tot nu toe bij elk doelpunt betrokken. Dat Kuwas een twijfelgeval is voor het duel van zaterdagavond is voor Feyenoord dan ook geen slecht nieuws.

Afscheid Armenteros
Met zijn seizoenstart lijkt Kuwas goed op weg om in de voetsporen te treden van Samuel Armenteros, die vorig seizoen met negentien treffers op de gedeelde derde plaats van de topscorerslijst van de Eredivisie eindigde. De goede prestaties van de oud-Feyenoorder werden niet alleen beloond met een debuut voor de Zweedse nationale ploeg, maar ook met een transfer naar de Italiaanse Serie A-club Benevento.

Verdedigende versterkingen
Armenteros was één dag voor de transferdeadline de laatste speler die Almelo vaarwel zegde. Onder meer Thomas Bruns (Vitesse) en de verdedigers Mike te Wierik (FC Groningen) en Justin Hoogma (Hoffenheim) gingen hem voor. Om hen te vervangen haalde Heracles onder meer Bart van Hintum (geen club), Jeff Hardeveld (FC Utrecht), Dries Wuytens (Willem II) binnen als directe verdedigende versterkingen. Paul Gladon, die terugkeerde na een mislukt avontuur bij Wolverhampton Wanderers, is de nieuwe spits die in zijn eerste drie duels al twee keer scoorde.