Fanshop
Fanshop

De tegenstander: Heracles Almelo eerste achtervolger van top drie

Heracles Almelo maakt een uitstekend seizoen door. De club vergrootte haar Polman Stadion, start deze speelronde als nummer vier van de Eredivisie en ontvangt over een kleine twee weken in de achtste finales van de KNVB beker regerend landskampioen PSV.

Toch was er begin deze week van vreugde geen sprake in Almelo. Dat had alles te maken met de uitwedstrijd tegen FC Utrecht, die ondanks een 0-1 voorsprong bij rust én een man meer op het veld met 4-2 verloren ging. Een fikse teleurstelling, ook omdat de nederlaag in Utrecht werd voorafgegaan door remises tegen Excelsior (thuis, 0-0) en PEC Zwolle (uit, 1-1).

Waar de recente resultaten ontevreden stemmen, doet de stand op de ranglijst dat niet. Heracles Almelo start de vijftiende speelronde als de nummer vier van de Eredivsie, achter de traditionele Top drie Feyenoord, Ajax en PSV. De ploeg van trainer John Stegeman dankt die goede klassering met name aan een uitstekende seizoenstart. Vanaf de tweede speelronde werden vijf competitieduels op rij gewonnen, met een 2-1 zege op regerend landskampioen PSV als slotstuk.

Die uitstekende resultaten kunnen niet volledig los gezien worden van het spel van Oussama Tannane. De behendige aanvaller was in de maanden augustus en september een van de smaakmakers van de Eredivisie, totdat een knieblessure hem wekenlang buitenspel zette. Met zes treffers uit acht duels is Tannane samen met centrumspits Wout Weghorst clubtopscorer van Heracles Almelo. Vorig weekend speelde Tannane tegen FC Utrecht voor het eerst weer de volle negentig minuten, waarin hij prompt weer het net vond.