Fanshop
Fanshop
Feyenoord-heracles-3

De tegenstander: Heracles Almelo aast op vierde plaats

Op drie speelronden van het einde is de spanning achter nummer drie Feyenoord om te snijden. Zowel AZ als FC Utrecht en Heracles Almelo azen op de vierde plaats, die – afhankelijk van de uitkomst van de KNVB bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht – recht zou kunnen geven op plaatsing voor de voorronde van de Europa League. Feyenoords tegenstander van woensdagavond (aftrap 19:45 uur in Almelo) staat slechts één punt achter die felbegeerde plek vier.

Recordklassering
Lukt het Heracles om als vierde of vijfde te eindigen dit seizoen, dan behaalt de club de hoogste eindklassering ooit. Op dit moment is dat de zesde plaats, die in het seizoen 2009-2010 onder leiding van trainer Peter Bosz werd behaald. In dat seizoen behaalde de club tevens het hoogste puntenaantal ooit: 56. Met nog drie wedstrijden te gaan, kan Heracles ook dát record verbreken, maar daarvoor moet de ploeg – die nu op 49 punten staat – wel de laatste drie wedstrijden winnen. De concurrenten AZ en FC Utrecht hebben op dit moment vijftig punten, zes minder dan Feyenoord.

Sterk in eigen huis
Een voordeel voor de zwart-witten is dat ze tijdens de laatste drie speelronden twee keer thuis spelen. Na Feyenoord krijgt Heracles in de voorlaatste speelronde ADO Den Haag op bezoek, waarna de competitie wordt afgesloten bij FC Groningen. De ploeg pakte dit seizoen veruit de meeste punten in het vernieuwde Heracles Almelo Stadion, dat sinds dit seizoen een tweede ring heeft en daarmee 13.500 toeschouwers kan herbergen. Waar in uitduels negentien punten werden verzameld, voetbalde Heracles op het eigen kunstgras al dertig punten bij elkaar. Een onneembare vesting is het het nieuwe stadion echter niet, zo bewezen na de winterstop onder meer AZ (3-6) en Roda JC Kerkrade (0-5).

Wisselvallig
Na de winterstop zijn de resultaten van Heracles sowieso al wisselvalliger dan daarvoor. De ploeg van trainer John Stegeman, die in januari smaakmaker Oussame Tannane zag vertrekken naar Saint-Etienne, verloor tussen half februari en begin maart vier keer op rij. Daarna heeft de ploeg echter de stijgende lijn weer te pakken, getuige de elf punten die in de laatste vijf duels werden behaald.

Smaakmakers
Een belangrijke rol is de laatste weken weggelegd voor Wout Weghorst. De lange spits zorgde afgelopen weekend uit een strafschop voor een punt bij Vitesse, terwijl hij een week eerder met twee goals een groot aandeel had in de uitoverwinning bij Excelsior (1-3). Met elf goals, een persoonlijk record, is Weghorst clubtopscorer van Heracles. Hij wordt gevolgd door Ilias Bel Hassani, die op zeven treffers staat. Dat de club de waarde van beide spelers onderkent, bleek uit het feit dat beide contracten in maart met een jaar verlengd werden.