Fanshop
Fanshop
20161104_visual_site_gae

De tegenstander: Go Ahead Eagles aast op handhaving

In voorgaande seizoenen kon het nog wel eens spoken op De Adelaarshorst, alleen zijn de resultaten van Go Ahead Eagles in eigen huis deze jaargang tot dusver een stuk minder overtuigend. Dieptepunt tot dusver was de 1-2 nederlaag die werd geleden in het bekertoernooi tegen hoofdklasser Jodan Boys.

Daags na die wedstrijd richtten Sander Fischer en Xandro Schenk via de website van van hun club het woord tot de supporters. ‘Voor die nederlaag zijn geen excuses, we nemen er volle verantwoordelijkheid voor,’ stelde Fischer, die is geschorst voor de wedstrijd tegen Feyenoord. ‘Ik kan er duidelijk over zijn: het is een resultaat om je voor te schamen.’ En: ‘De strijd om handhaving is zwaar, en kan alleen samen worden gewonnen.’

Handhaving is namelijk waar het dit seizoen allemaal om draait in Deventer, nadat Go Ahead Eagles vorig seizoen via de play-offs promotie afdwong naar de Eredivisie. Dat dit een zware klus zal worden, is in de eerste maanden van het seizoen gebleken. De ploeg van trainer Hans de Koning boekte een belangrijke zege op directe concurrent Roda JC Kerkrade en was in eigen huis veel te sterk voor Excelsior, maar verder werden er alleen punten gesprokkeld via gelijke spelen tegen N.E.C. en AZ.

Go Ahead Eagles, dat sinds vorig seizoen de beschikking heeft over voormalig Feyenoord-verdediger Norichio Nieveld, is daardoor na elf speelronden terug te vinden op de zeventiende plaats, met een gelijk puntenaantal als hekkensluiter Roda JC. Daarmee is duidelijk dat belangrijke weken wachten voor de club, zeker na de 3-1 nederlaag in de ‘IJsselderby’ tegen PEC Zwolle. Een goed resultaat tegen Feyenoord zou wat dat betreft een bonus zijn voor de Eagles, helemaal met het oog op ontmoetingen met directe concurrenten Heracles Almelo, Willem II en FC Groningen die voor de winterstop nog op het programma staan.