De tegenstander: Fenerbahçe komt op stoom

Nog voordat de Turkse competitie begonnen was, stond trainer Vítor Pereira al op straat. Het missen van de titel van vorig seizoen en het verlies in de voorronde van de Champions League werden hem zwaar aangerekend door de clubleiding van Fenerbahçe. Dick Advocaat moet de topclub wél de gewenste successen bezorgen.

Op stoom
De 69-jarige Nederlander begon goed in Istanbul door zich via Grashoppers (5-0 over twee duels) te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League. In de competitie maakte hij echter een valse start. Uit de eerste drie wedstrijden werd slechts één punt behaald, waardoor de druk meteen toenam. Fenerbahçe begint echter op stoom te komen, want de laatste twee competitieduels werden gewonnen. Daardoor staat de club nu zevende in de competitie.

Eindpass
Advocaat sloeg woensdag tijdens een persconferentie kritische Turkse journalisten om de oren met de statistieken van de laatste wedstrijden. ‘Zeven goals voor en twee tegen. Dat lijkt me niet slecht,’ zei de coach. Toch weet hij dat zijn ploeg beter kan. ‘We hebben te veel kansen nodig. Als de eindpass beter zou zijn geweest de laatste duels, zouden we nog vaker hebben gescoord.’

Nederlanders
Een speler bij wie de eindpass wel prima verzorgd is, is Jeremain Lens. De oud-speler van onder meer AZ en PSV verzorgde afgelopen zondag bij de overwinning op Gaziantepspor de assists bij beide treffers. Lens wordt door Advocaat regelmatig als basisspeler opgesteld, evenals rechtsback Gregory van der Wiel. Robin van Persie kampte de afgelopen weken met een blessure, maar is bijna weer fit.

Topscorer
De man op wie Jeremain Lens de assists gaf, is Emmanuel Emenike. De 29-jarige Nigeriaan is met vijf goals in acht duels de topscorer van Fenerbahçe. Daarnaast gaf hij al twee beslissende voorzetten, wat hem tevens tot de meest waardevolle speler van Turken maakt.

Bekijk ook:

Portret Fenerbahçe

Interview Robin van Persie

Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×