Fanshop Tegemoetkoming
Fanshop Tegemoetkoming

De tegenstander: FC Utrecht op koers voor topklassering

FC Utrecht ligt op koers om de hoogste eindklassering in jaren te behalen. De ploeg van trainer Erik ten Hag steeg de afgelopen weken dankzij overwinningen op SC Cambuur (0-2) en Willem II (2-1) naar de vierde plaats, terwijl begin deze maand al een plek in de halve finale van het bekertoernooi veilig werd gesteld.

Daarmee is duidelijk dat FC Utrecht bezig is aan een sterk seizoen. Dat is niet in de laatste plaats te danken aan trainer Ten Hag, die begin dit seizoen over kwam van Bayern München en zijn elftal volgens een duidelijk en realistisch plan laat spelen.

In die speelwijze is een belangrijke rol weggelegd voor Sébastien Haller. De Franse spits is niet alleen een aanspeelpunt, maar ook een uitstekende afmaker, zo blijkt uit de twaalf competitiedoelpunten die hij dit seizoen al maakte. Mocht hij dit seizoen meer dan zestien doelpunten maken, dan kroont hij zich zelfs tot meest scorende Utrechter van de afgelopen tien jaar, een titel die nu nog in handen is van Robin Nelisse.

Een van de belangrijke doelstellingen van de club uit de Domstad voor dit seizoen was om weer baas in eigen huis te worden. Daarin slaagt FC Utrecht tot dusver zeer goed, want de ploeg bleef in tien van de tot dusver gespeelde thuisduels ongeslagen. Alleen PSV wist dit seizoen te winnen in Stadion Galgenwaard.

De overwinning van de Eindhovenaren volgde drie dagen nadat de regerend landskampioen in het bekertoernooi juist met 1-3 was verslagen door een wervelend FC Utrecht. Die ploeg kan zich daardoor opmaken voor de halve finale van de KNVB beker, waarin Topklasser VVSB de tegenstander is. Daarmee breken spannende tijden aan voor FC Utrecht. Op papier ligt de weg naar de bekerfinale open, terwijl de club ook in de competitie nog volop in de race is voor een Europees ticket.