Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

De tegenstander: FC Utrecht nauwelijks baas in eigen huis

Waar Fred Rutten met Feyenoord af wil van de wisselvalligheid van de voorbije weken, zijn de prestaties van FC Utrecht eigenlijk al het hele seizoen niet constant te noemen. De huidige nummer twaalf van de Eredivisie slaagde er dit seizoen pas één keer in om twee competitiewedstrijden achter elkaar te winnen. Die tweede wedstrijd werd nota bene gespeeld in De Kuip, waar de ploeg eind augustus met een verrassende 1-2 zege de overwinning op Willem II van een week daarvoor een passend vervolg gaf.

Verder is het voor trainer Rob Alflen elke week opnieuw de vraag hoe zijn ploeg voor de dag komt. Zo kan een klinkende zege bij NAC Breda (1-5) zomaar worden afgewisseld met een flater in eigen huis tegen Heracles Almelo (2-4), terwijl ook de uitstekende prestatie in Alkmaar tegen AZ (0-3) geen garantie bleek voor een winnende serie.

Een andere oorzaak dat de ambitieuze Domstedelingen voorlopig genoegen moeten nemen met een kleurloze middenmoot-klassering, zijn de tegenvallende resultaten in thuiswedstrijden. Hoewel de ploeg zich in de Galgenwaard traditiegetrouw gesteund weet door een fanatieke supportersschare, werd er in competitieverband pas viermaal gewonnen op eigen veld. Zes ploegen pakten dit seizoen de volle buit in Utrecht.

In dat opzicht kwam de thuiszege op FC Dordrecht (6-1) van twee weken terug als een verlossing, ook al omdat daarmee de rust terugkeerde binnen de club. In de periode daarvoor raasde er een storm door de Domstad, als gevolg van een reeks nare gebeurtenissen. Zo werd Utrecht eind januari opgeschrikt door een incident waarbij veel contant geld werd verduisterd, terwijl Anouar Kali (inmiddels vertrokken naar Qatar) tijdens een opstootje op de training de kaak brak van ploeggenoot Kristoffer Peterson.

Nu er voorlopig een einde is gekomen aan alle rumoer, kan de focus in Utrecht weer volledig op het sportieve aspect. Dat is geen overbodige luxe, gezien het feit dat er na de winterstop pas vijf punten werden veroverd. Alles bij elkaar opgeteld is het voor Feyenoord uiterst lastig te voorspellen wat het zondag in Galgenwaard kan verwachten.