Fanshop
Fanshop
Feyenoord-FC%20Twente-034

De tegenstander: FC Twente in hoge nood

FC Twente zit dit seizoen in een moeilijke situatie. Na twee trainerswisselingen en sportief tegenvallende resultaten is de club uit Enschede na 29 speelronden de hekkensluiter van de Eredivisie. Het is dus code rood in de Grolsch Veste, waar Feyenoord komende zondag op bezoek gaat.

Gematigd positief
Marino Pusic was vorige week zondag gematigd positief na het doelpuntloze gelijkspel tegen VVV-Venlo. De opvolger en voormalig assistent van Gertjan Verbeek en René Hake (dit seizoen beiden ontslagen als hoofdcoach van FC Twente) vond dat zijn ploeg ‘in een aantal aspecten’ dominant was in Venlo. ‘Dit is op dit moment het optimale, hier kunnen we mee vooruit.’

Ommekeer
De nieuwe coach zei het na een roerige week, waarin Verbeek zijn congé kreeg. ‘We zien dat de ommekeer uitblijft’, verklaarde Jan van Halst, op dat moment nog technisch directeur en inmiddels alleen nog commercieel directeur. ‘Het resultaat op korte termijn is nu heilig en dat betekent dat we afscheid nemen van Gertjan Verbeek. Hoe moeilijk ook, zeker ook op menselijk vlak. Boven alles telt nu het eerste elftal.’

Weg omhoog
Dat eerste elftal moet de weg omhoog zien te vinden. Iedereen rondom FC Twente hoopt dat de juiste afslag is genomen en het gelijkspel tegen VVV-Venlo een nieuw begin markeert. Feit is dat Pusic – die nu drie wedstrijden als hoofdcoach langs de lijn heeft gestaan - net zoveel wedstrijden won als Verbeek: één. Hake (op 18 oktober 2017 uit zijn functie gezet) is ironisch genoeg met twee overwinningen de succesvolste FC Twente-trainer van dit seizoen.

Hele opgave
Pusic heeft nog zes competitiewedstrijden om Hake te overtreffen en FC Twente (nu op twintig punten) uit de gevarenzone te gidsen. Met een achterstand van één en drie punten op respectievelijk Sparta Rotterdam en Roda JC Kerkrade en wedstrijden tegen achtereenvolgens Feyenoord, ADO Den Haag, PEC Zwolle, Vitesse en NAC Breda wordt dat nog een hele opgave.