Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Groningen-Fey-5

De tegenstander: FC Groningen nog zonder nederlaag in 2017

Feyenoord treft zaterdagavond in De Kuip een tegenstander die eveneens nog ongeslagen is in het nieuwe jaar. Of FC Groningen daar heel blij mee is, is de vraag. De ploeg van trainer Ernest Faber speelde namelijk drie van de vier duels gelijk, waardoor het voorlopig geen aansluiting heeft gevonden bij de subtop.

Met een 1-4 zege op Heracles Almelo begon FC Groningen goed aan het nieuwe jaar, maar sindsdien wist de ploeg niet meer te winnen. Waar de remises tegen Vitesse (1-1) en sc Heerenveen (0-0) nog als een goed resultaat konden worden beschouwd, was de teleurstelling vorige week zaterdag groot na de 1-1 in eigen huis tegen Excelsior.

Met een aantal extra zeges had Groningen het gat naar de subtop kunnen verkleinen. De noorderlingen staan nu negende met een achterstand van zes punten op nummer zeven AZ, waardoor plaatsing voor de play-offs voorlopig nog een brug te ver lijkt.

Dat Groningen de laatste weken niet weet te winnen, ligt niet aan Mimoun Mahi. De aanvaller nam met drie goals de helft van de productie na de winterstop voor zijn rekening. Daarmee bracht hij zijn seizoentotaal op negen treffers, waarmee hij niet alleen topscorer is maar ook zijn eigen persoonlijke seizoenrecord heeft verbroken.

Op goals van Danny Hoesen en Albert Rusnak hoeft Groningen dit seizoen niet meer te rekenen. Beide spelers vertrokken in de winterstop richting de MLS, de Amerikaanse voetbalcompetitie. Daarnaast raakte FC Groningen de verdediger met de meeste assists in de Eredivisie kwijt: Hans Hateboer, die naar Atalanta Bergamo vertrok. Mede door die winterse transfers treft Feyenoord een ander Groningen dan tijdens de eerste wedstrijd van dit seizoen, toen met 0-5 werd gewonnen.