Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
IMG_5503

De tegenstander: FC Groningen gaat voor nieuwe thuiszege

Na vijf competitieduels zonder zege boekte FC Groningen afgelopen weekend tegen Vitesse weer eens een overwinning. De ploeg van Ernest Faber put daarbij vertrouwen uit de sterke thuisreeks, want het team verloor slechts één van de laatste twaalf thuiswedstrijden in de Eredivisie.

Van linker- naar rechterrijtje
FC Groningen was de afgelopen jaren een zekerheidje in het linkerrijtje van de Eredivisie, maar dat is dit seizoen voorlopig anders. De ploeg presteert moeizaam en wist in twaalf speelrondes slechts twaalf punten te verzamelen. De mindere start leidde zelfs even tot een vijftiende plaats op de ranglijst, iets wat de supporters uit Groningen niet graag zien. De ‘Trots van het Noorden’ boekte zondag tegen Vitesse echter een knappe en broodnodige zege (4-2) en zal die positieve lijn tegen Feyenoord ongetwijfeld willen doortrekken.

Topscorers terug
Mimoun Mahi en voormalig Feyenoord-jeugdspeler Oussama Idrissi zijn dit seizoen verantwoordelijk voor negen van de achttien competitietreffers van FC Groningen. Een zeer goede statistiek, zeker als je in ogenschouw neemt dat het tweetal eind vorige maand uit de selectie van het eerste elftal werd gezet vanwege ‘een ontoelaatbare houding en ontoelaatbaar gedrag’. Na één wedstrijd zat hun disciplinaire schorsing er al op en tegen Vitesse waren Mahi en Idrissi direct belangrijk; ze maakten allebei één goal.    

Nieuweling tegen oude club
De wedstrijd tegen FC Groningen wordt net zoals voor Idrissi ook voor Amir Absalem een weerzien met zijn oude club. De verdediger was tussen 2005 en 2016 actief in Feyenoord Academy. In zijn laatste jaar speelde hij onder andere samen met Emil Hansson in Feyenoord Onder 19. Na zijn periode op Varkenoord maakte hij de overstap naar Jong FC Groningen. Sinds dit seizoen behoort hij tot de selectie van het eerste elftal, waarvoor hij eind vorige maand zijn officiële debuut maakte. Tegen Feyenoord hoopt de linksback ongetwijfeld opnieuw in actie te komen.