Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

De tegenstander: FC Groningen focust zich nu volledig op Eredivisie

Met een 0-0 gelijkspel tegen Sporting Braga eindigde donderdagavond het Europa League-avontuur van FC Groningen. Het werd een avontuur dat twee punten opleverde, minder dan staf, spelers en fans vooraf hadden gehoopt. ‘We hadden er wel meer van verwacht en hebben het vooral tegen Slovan Liberec laten liggen. Dat is een goede les voor het volgende avontuur. Het zijn mooie wedstrijden om te spelen, we hebben er nu van geproefd en gaan er alles aan doen om volgend jaar weer Europa League te spelen’, zo keek verdediger Etiënne Reijnen op de clubwebsite terug op de Europese campagne.

Waar vorig seizoen de winst van de KNVB beker leidde tot plaatsing voor Europees voetbal, is dat vanwege de uitschakeling door FC Utrecht nu niet meer mogelijk. Groningen zal dat doel dus via de competitie moeten verwezenlijken. De competitie waarin de ploeg van trainer Erwin van de Looi bijna geruisloos is opgeklommen tot de vijfde plaats. De wit-groene brigade sprankelt niet altijd – en is met 19 treffers samen met NEC zelfs de minst scorende ploeg uit het linkerrijtje – maar heeft sinds 4 oktober geen competitiewedstrijd meer verloren.

Ongeslagen in Euroborg

De goede positie op de ranglijst hebben de noorderlingen met name te danken aan de resultaten in de thuiswedstrijden. In de eigen Euroborg, bijnaam ‘De Groene Kathedraal’, wist de ploeg zes van de zeven duels te winnen. Alleen op de eerste speeldag werd gelijkgespeeld, tegen FC Twente.

Het achtste thuisduel van Groningen zou zomaar eens het laatste kunnen zijn van Michael de Leeuw, de aanvaller die aan het einde van het seizoen transfervrij is en deze week liet doorschemeren wel oren te hebben naar een winters vertrek. De Leeuw begon donderdagavond op de bank vanwege een lichte blessure, maar viel een kwartier voor tijd in.

De man die voor iets meer dan kwart van de Groningse doelpuntenproductie zorgde, Mimoun Mahi, was er donderdagavond niet bij. De oud-Spartaan kampte met een bovenbeenblessure en moest het duel met Braga daarom aan zich voorbij laten gaan. Of hij op tijd fit is voor het duel met Feyenoord zal de komende dagen moeten blijken.