Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

De tegenstander: Excelsior heeft niets te verliezen in De Kuip

Zoals Feyenoord zich donderdagavond op knappe wijze staande hield tegen een grotere club met een veel hogere begroting, zo doet Excelsior dat zo’n beetje heel dit seizoen in de Eredivisie. Na de promotie van afgelopen zomer werden de Kralingers samen met FC Dordrecht aangewezen als gedoodverfde degradatiekandidaat, maar beginnen ze als trotse nummer dertien aan de speelronde van aankomend weekend.

Natuurlijk, het is eind februari nog allerminst zeker dat Excelsior de play-offs om promotie/degradatie gaat ontlopen, maar het gat met nummer zestien Heracles Almelo is momenteel met zes punten dusdanig groot dat er geen enkele reden is voor paniek. Niet voor niets sprak trainer Marinus Dijkhuizen voor de laatste wedstrijd tegen FC Groningen de verwachting uit dat er nog drie keer moet worden gewonnen om veilig te zijn. Dat aantal had hij inmiddels kunnen bijstellen naar twee, mits Excelsior het grote overwicht afgelopen zaterdag had omgezet in een overwinning, in plaats van een 1-1 gelijkspel.

Op Woudestein bewees de ploeg van Dijkhuizen nauwelijks onder te doen voor FC Groningen, wat ongetwijfeld voor een extra dosis zelfvertrouwen zorgt in de aanloop naar het bekerduel met de noorderlingen. Op 8 april aanstaande treffen beide ploegen elkaar in Euroborg, voor de Kralingers een uitgelezen en unieke mogelijkheid de eindstrijd in De Kuip te bereiken en zodoende het toch al prima seizoen nog meer kleur te geven.

Aankomende zondag krijgt Excelsior de kans om alvast sfeer te proeven in De Kuip, waar de ploeg zich in de enige stadsderby van Nederland beter zal willen presenteren dan tijdens de editie van eerder dit seizoen. Begin december had Feyenoord op Woudestein geen kind aan de ‘kleine broer’, waar met Luigi Bruins en Adil Auassar nog slechts twee spelers onder contract staan met een verleden in het eerste elftal van Feyenoord.

Op voorhand is de ontmoeting tussen beide Rotterdamse clubs dus zeer interessant te noemen. Met in het achterhoofd het feit dat Feyenoord de reis naar Rome nog in de benen heeft zitten, zal Excelsior zondag in De Kuip maar wat graag een goede generale willen neerzetten voor een eventuele finale om de KNVB beker. De ploeg heeft daarbij niets te verliezen, zo is dit seizoen al vaak duidelijk geworden.