Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
251116%20Go%20Ahead%20-%20Willem%20II%2012

De tegenstander: Doelpunten zijn schaars bij wisselvallig Willem II

Met de 0-1 nederlaag tegen N.E.C. van afgelopen zondag kwam er voor Willem II een eind aan een reeks van vijf wedstrijden op rij waarin de ploeg ongeslagen bleef. Een veelzeggende statistiek was dat liefst drie van die vijf duels in een doelpuntloos gelijkspel eindigden.

Die resultaten droegen er aan bij dat Willem II dit seizoen pas twintig tegendoelpunten hoefde te incasseren, een gelijk aantal als nummer vier SC Heerenveen. Tegelijkertijd is ook duidelijk waar de problemen liggen bij de ploeg van trainer Erwin van de Looi, want Willem II scoorde dit seizoen pas twaalf keer. Alleen Roda JC Kerkrade wist minder vaak het vijandelijke doel te vinden (acht keer).

Van die twaalf doelpunten staan er zeven op naam van spits Fran Sol. De voormalig jeugdspeler van Real Madrid voldoet daarmee aan de verwachtingen, maar heeft om zich heen maar weinig ploeggenoten die het vizier op scherp hebben. In totaal waren er slechts vijf spelers van Willem II dit seizoen trefzeker in de Eredivisie.

Een van die doelpuntenmakers is Jari Schuurman, die dit seizoen wordt gehuurd van Feyenoord. De middenvelder kwam tot dusver in vijf wedstrijden in actie en maakte eind november op bezoek bij Go Ahead Eagles zijn eerste doelpunt in de Eredivisie. Schuurman keert zaterdagavond terug op vertrouwd terrein en zal dan voor ‘eigen’ publiek graag een passend vervolg geven aan dat voorlopige hoogtepunt.

Bovendien kan Willem II de punten goed gebruiken, want met het oog op de ranglijst breken belangrijke en wellicht beslissende weken aan voor de ploeg, die nu twaalfde staat in de Eredivisie. Met een voorsprong van vijf punten op de nummer zestien heeft Willem II nog niet definitief afscheid genomen van de onderste regionen, maar tegelijkertijd hebben de Tilburgers het linkerrijtje nog vol in het vizier.