Fanshop
Fanshop

De tegenstander: cupkoorts loopt op in Groningen

Heel Groningen is in de ban van de bekerfinale. De plaatselijke FC staat volgende week zondag in De Kuip tegenover PEC Zwolle, met als inzet de eerste echte prijs in de clubhistorie. Volstrekt logisch dus dat de eindstrijd met afstand gespreksonderwerp nummer één is in het hoge noorden, maar voor het zo ver is wacht eerst de thuiswedstrijd tegen Feyenoord.

Dat FC Groningen het duel van zondag ondanks het vooruitzicht van de bekerfinale serieus neemt, daarover bestaat geen enkele twijfel. Ook in de Eredivisie staat er veel op het spel voor de noorderlingen, zoals het behouden van de achtste plaats. Indien niet FC Groningen maar PEC Zwolle zich volgende week tot bekerwinnaar kroont, geeft die klassering recht op een ticket voor de play-offs om Europees voetbal.

Aan trainer Erwin van de Looi en zijn spelers dus de lastige taak om immuun te blijven voor de cupkoorts, die sinds de zege op Excelsior in de halve finale genadeloos is toegeslagen in Groningen. Tot dusver lukt dit overigens aardig, zo blijkt uit de resultaten van de afgelopen weken. De ploeg rekende zaterdag in Tilburg op overtuigende wijze af met Willem II (1-4), terwijl de week ervoor op wilskracht werd gewonnen van sc Cambuur (3-2). Dat Groningen momenteel in een prima vorm steekt, blijkt bovendien uit de ongeslagen reeks van zeven competitieduels waaraan de ploeg de voorbije twee maanden bezig is.

Voor de equipe van Van de Looi is er daarom alle reden om met vertrouwen toe te leven naar de ontmoeting met Feyenoord in de Euroborg, ook al omdat van de vijftien thuiswedstrijden dit seizoen er slechts één verloren ging (AZ, 2-4). Mocht Feyenoord zondag toch te sterk zijn, dan kan Van de Looi zich geruststellen met de gedachte dat die kater een week later dubbel en dwars kan worden weggespoeld.