Fanshop
Fanshop

De tegenstander: Cambuur put moed uit knappe comeback

Heel veel plezier leek SC Cambuur niet te beleven aan de officiële start van het Eredivisieseizoen 2015-2016. Woensdagavond keek de ploeg van trainer Henk de Jong op bezoek bij PEC Zwolle al na een half uur tegen een 2-0 achterstand aan en leek de eerste competitienederlaag zich aan te dienen. Na rust knokten de Friezen zich echter knap terug en hielden dankzij twee late treffers alsnog knap een punt over aan het duel.

Cambuur hoopt zondag tegen Feyenoord in een uitverkocht stadion een passend vervolg te geven aan die prima competitiestart. De ploeg zal dat alleen moeten doen zonder steunpilaar Etienne Reijnen. De verdediger maakte deze week de overstap naar FC Groningen, dat hem ziet als vervanger voor de naar Feyenoord vertrokken Eric Botteghin.

Tegenover het vertrek van onder meer Reijnen, Lucas Bijker (sc Heerenveen), Michiel Hemmen (BK Häcken) en Mohamed El Makrini (Odense BK) stond deze de zomer de komst van een handvol nieuwe spelers. Zo baarde de club opzien met het aantrekken van de Zweedse spits Valmir Berisha, die overkwam van AS Roma. Hij gaf tijdens de voorbereiding direct zijn visitekaartje af, door te scoren tegen zowel Kasimpasa als 1.FC Köln.

Met Berisha als een van de blikvangers in het elftal hoopt Cambuur dit seizoen de prestaties van het vorige voetbaljaar op zijn minst te evenaren. De ploeg van no-nonsense coach Henk de Jong verraste toen door keurig op de twaalfde plaats te eindigen. Daarmee voldeed Cambuur ruimschoots aan de doelstelling om zich direct te handhaven in de Eredivisie. De 41 punten die de ploeg behaalde, betekende bovendien een nieuw clubrecord.

Op jacht naar een nog betere prestatie dit seizoen, zou een goed resultaat tegen Feyenoord gelden als een welkome bonus. Vorig seizoen maakte Cambuur het de Rotterdammers zeer lastig in Leeuwarden, maar Jens Toornstra bezorgde Feyenoord toen een zwaarbevochten overwinning: 0-1.