Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
fey-az-13

De tegenstander: AZ op stoom na winterstop

Als nummer twaalf ging AZ de winterstop in. Nu, ruim twee maanden later, staat de ploeg van trainer John van den Brom dankzij een indrukwekkende opmars vierde in de Eredivisie. Pas afgelopen zondag verloor AZ voor het eerst een wedstrijd in 2016. Van de negen wedstrijden die AZ in 2016 speelde, won de ploeg er maar liefst acht. Lange tijd waren de Noord-Hollanders niet te stoppen, totdat ze afgelopen zondag Ajax troffen. In de Amsterdam Arena werd het 4-1.

Sprankelend
In vrijwel alle duels die AZ in 2016 speelde, was het spel sprankelend te noemen. De wedstrijd waarin de ploeg het minst schitterde, was wellicht de kwartfinale van de KNVB beker. Daarin werden de topamateurs van HHC Hardenberg met ‘slechts’ 1-0 verslagen. Feyenoord is de eerste Eredivisieclub die AZ treft in het bekertoernooi. Naast HHC rekenden de Alkmaarders in een eerder stadium af met eerstedivisionisten VVV-Venlo (6-1) en Telstar (0-1) en de amateurs van Kozakken Boys (1-3).

Topscorer
Dat de winnende treffer tegen HHC werd gemaakt door Vincent Janssen zal weinig mensen verbazen. De spits is na de winterstop, evenredig aan de opmars van zijn team, bezig aan een opvallende serie. Met zestien goals is de aanvaller, die zijn jeugdopleiding genoot op Varkenoord, niet alleen clubtopscorer maar ook de nummer twee doelpuntenmaker van de Eredivisie.

Ron Vlaar
Een andere opvallende naam binnen het AZ van na de winterstop is die van Ron Vlaar. De voormalig Feyenoorder sloot eind 2015 aan bij de selectie van Van Den Brom en is na het vertrek van aanvoerder Jeffrey Gouweleeuw uitgegroeid tot de leider van de defensie. Tegen FC Groningen speelde ‘Ron Beton’ vorige week zijn 150ste eredivisiewedstrijd, waarin hij ook nog eens scoorde.