Fanshop
Fanshop
AZ-Feyenoord-14

De tegenstander: AZ op jacht naar tastbare beloning

AZ wil een uitstekend seizoen in de komende weken afsluiten met een tastbare beloning. Directe plaatsing voor Europees voetbal kan de ploeg al bijna niet meer ontgaan, maar de Alkmaarders hebben ook nog zicht op een Champions League-ticket en de TOTO KNVB Beker.

Complimenten
AZ oogst dit seizoen niet alleen complimenten voor de resultaten, maar ook voor de wijze waarop de punten worden gepakt. De ploeg van trainer John van den Brom koppelt een aanvallende en dynamische speelwijze aan effectiviteit en wist op die manier dit seizoen al 56 punten te pakken, waarmee AZ de derde plaats op de ranglijst bezet.

Bekerfinalist
Ook in het bekertoernooi gaat het de Alkmaarders voor de wind, want eind vorige maand werd dankzij een overtuigende 4-0 overwinning op FC Twente voor het tweede jaar op rij een plek in de finale veiliggesteld. Het betekent dat AZ behalve komende zondag ook op 22 april richting De Kuip trekt, opnieuw voor een ontmoeting met Feyenoord.

Internationals
In elke linie spelen vrijwel wekelijks jongens die uit eigen gelederen afkomstig zijn, waarbij jeugdinternationals Guus Til en Thomas Ouwejan momenteel de grootste blikvangers zijn. Til werd zelfs door bondscoach Ronald Koeman opgenomen in zijn voorselectie, net als zijn ploeggenoten Marco Bizot en Wout Weghorst. Teun Koopmeiners, Oussama Idrissi en Thomas Ouwejan zijn door Jong Oranje-bondscoach Art Langeler opgenomen in zijn voorlopige selectie.

Honger
‘De honger naar succes is al het hele seizoen aanwezig en zichtbaar bij ons,’ ziet ook trainer Van den Brom. Die honger hoopt AZ te stillen door in april voor het eerst sinds 2013 de TOTO KNVB Beker te veroveren, terwijl de ploeg ook in de competitie nog veel te winnen heeft. Zondag kan een naaste concurrent worden afgeschud in de strijd om de derde plaats, die recht geeft op een ticket voor de tweede voorronde van de Europa League.

Champions League
Ondertussen mag AZ in de laatste weken van het seizoen ook nog voorzichtig omhoog kijken naar plek twee, want het gat met Ajax bedraagt na de afgelopen speelronde nog maar twee punten. Indien AZ de Amsterdamse concurrent nog weet te passeren, kwalificeert de ploeg zich voor de tweede voorronde van de Champions League, wat als een prijs op zich zal worden gezien.

Kom zondag naar De Kuip
De thuiswedstrijd tegen AZ van zondag begint om 16:45 uur. Heb je nog geen kaarten? Koop ze via www.feyenoord.nl/ticketshop en steun het team in de jacht op drie belangrijke punten! Ben je er niet bij, maar wil je toch niets missen? Volg alles rondom de wedstrijd dan via de officiële accounts van Feyenoord op TwitterFacebook en Instagram of via de Feyenoord App, waar alle posts van Feyenoord op Twitter en Instagram en de statistieken van de wedstrijd in één overzicht te zien zijn.