Fanshop
Fanshop
Training%20mu-fey26

De tegenstander: Alleen winst telt voor United

José Mourinho had belangrijk nieuws te melden tijdens de persconferentie in aanloop naar de ontmoeting tussen Manchester United en Feyenoord. De Engelse topclub is voornemens de optie in het contract van Zlatan Ibrahimovic te lichten, waardoor de spits ook volgend seizoen vastligt in het ‘Theatre of Dreams’.

Tegelijkertijd kreeg Ibrahimovic zelf woensdag de vraag wanneer hij weer gaat ‘shinen’ bij Manchester United. ‘I shine for 24 hours’, sprak de Zweed met een glimlach, ook al zal hij zelf eveneens begrepen hebben waar de vraag vandaan kwam. Ibrahimovic heeft in zijn eerste maanden bij United weliswaar zes keer gescoord in de Premier League, maar haalt nog niet de indrukwekkende doelgemiddeldes die hij de afgelopen jaren liet zien bij AC Milan en daarna Paris Saint-Germain.

Zoals Ibrahimovic zijn topvorm nog niet te pakken heeft, geldt dat ook voor het team waarvan hij deel uitmaakt. Onder Mourinho presteert de ploeg in de Premier League al het hele seizoen wisselvallig, met een 4-0 nederlaag tegen Chelsea in oktober als voorlopig dieptepunt.

Afgelopen zaterdag leek United op weg naar een kostbare overwinning op Arsenal, maar kreeg het in de slotfase het deksel op de neus: 1-1. Mede door dat gelijkspel is de ploeg van Mourinho na twaalf gespeelde wedstrijden terug te vinden op de zesde plaats in de competitie, met al negen punten achterstand op koploper Chelsea.

In de Europa League zijn de resultaten niet veel beter, getuige de nederlagen die geleden werden tegen Feyenoord (1-0) en Fenerbahçe (2-1). Het maakt dat de ontmoeting van donderdag voor United cruciaal is met het oog op Europese overwintering. ‘We hebben nog vier punten nodig,’ stelde Mourinho woensdag op Old Trafford, die daarmee direct duidelijk maakte hoe groot het belang is van een overwinning op Feyenoord.