Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
fey-ajax-1

De tegenstander: Ajax op stoom na moeizame start

Met het gelijkspel tegen Celta de Vigo (2-2) eindigde donderdagavond de serie overwinningen van Ajax. Tot het Europa League-duel in Spanje hadden de Amsterdammers sinds 20 augustus negen wedstrijden op rij gewonnen.

Moe
Tegen Celta kwam Ajax twee keer op voorsprong, maar de Spanjaarden lieten zien over veerkracht te beschikken. Oud-Feyenoorder John Guidetti, tegenwoordig spits bij Celta, liet weten dat hij er in ieder geval alles aan had gedaan om Feyenoord met het oog op zondag te helpen. ‘Ik ben nog steeds fan van Feyenoord en ben blij als ze winnen. Ik heb Ajax moe proberen te maken,’ vertelde de Zweed na afloop aan de NOS.

Overeind
Of dat gelukt is, zal zondag moeten blijken. Wel liet Ajax-trainer Peter Bosz na de wedstrijd in Spanje weten dat diverse spelers kampten met rugpijn. De oud-speler en voormalig technisch manager van Feyenoord keek desondanks tevreden terug op het duel met Celta. ‘We bleven overeind door de duels te winnen en goed te voetballen. Daar kan ik van genieten, ik heb een goed Ajax gezien,’ liet hij na afloop optekenen.

Op stoom
Ook over de prestaties in de Eredivisie van de laatste maanden kan Bosz tevreden zijn. Na een matige seizoenstart (vier punten uit drie wedstrijden) is Ajax in eigen land steeds beter op stoom gekomen. Sinds de nederlaag in eigen huis tegen Willem II werden achtereenvolgens Go Ahead Eagles, Vitesse, Heracles Almelo, PEC Zwolle, FC Utrecht en ADO Den Haag verslagen. In de drie laatste uitduels hoefde Ajax bovendien geen tegentreffer te incasseren, waardoor de ploeg op vijf punten van Feyenoord op de tweede plaats staat. 

Aanvalstrio
De meest waardevolle speler bij de Amsterdammers is tot nu toe Davy Klaassen. De aanvoerder wist in de competitie al zes treffers te maken en was bovendien goed voor drie assists. Ook Hakim Ziyech weet steeds beter zijn draai te vinden sinds hij overkwam van FC Twente. De Marokkaan, die in augustus als speler van de Tukkers nog verloor in De Kuip, maakte donderdag tegen Celta de openingstreffer. De andere goal kwam van Amin Younes, die de laatste weken samen met Bernard Traoré en Kasper Dolberg het lichtvoetige aanvalstrio vormt.