Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord-Ajax-014

De tegenstander: Ajax met Ten Hag op jacht naar PSV

Net als Feyenoord kende Ajax een goede maand december, waarmee de eerste seizoenshelft werd afgesloten. Na een trainingskamp in Portugal hopen de Amsterdammers met hun nieuwe trainer Erik ten Hag op een goede manier de tweede competitiehelft af te trappen.

Aanhaken of afhaken
De Klassieker van zondag is ook voor Ajax een wedstrijd die bepalend kan zijn voor het verdere verloop van het seizoen. De achterstand van de Amsterdammers op koploper PSV, dat zondag op bezoek gaat bij Heracles Almelo, bedraagt na een sterke eindspurt in 2017 vijf punten. Het team van trainer Erik ten Hag zal er alles aan doen om het gat dit weekend niet groter te laten worden en hoopt het zelfs te verkleinen.

Debuut voor Ten Hag
Voor Ten Hag wordt Ajax – Feyenoord zijn eerste officiële wedstrijd als trainer van de Amsterdamse club. De oefenmeester werd deze winter aangesteld als opvolger van Marcel Keizer, die na de bekeruitschakeling tegen FC Twente werd ontslagen. Ten Hag, die overkwam van FC Utrecht, stond vijf keer eerder als hoofdtrainer tegenover Feyenoord in een officiële wedstrijd, maar wist nog nooit van de ploeg van Giovanni van Bronckhorst te winnen.

Dolberg afwezig
De verdedigers van Feyenoord hoeven zondag in ieder geval geen rekening te houden met Kasper Dolberg. De jonge spits uit Denemarken heeft een scheurtje in een band van zijn middenvoetsbeentje in zijn rechtervoet en staat daardoor enkele maanden buitenspel. Dolberg wist eerder dit seizoen twee doelpunten te maken tijdens de Klassieker in De Kuip (1-4).

Vuurdoop voor aanwinst
Niet alleen op de trainersstoel, maar ook in de verdediging van Ajax zal zeer waarschijnlijk een nieuw gezicht zijn opwachting maken. Nicolás Tagliafico werd deze winter overgenomen van het Argentijnse Independiente. Mede door de nodige blessures in de defensie van de Amsterdamse club, lijkt de kans groot dat de 25-jarige linksback zijn Eredivisie-debuut gaat maken tegen de regerend landskampioen.