Fanshop
Fanshop
ADO%20Selectiefoto%20nieuw%2017-18

De tegenstander: ADO komt langzaam op stoom

ADO Den Haag beleefde in de laatste maanden van vorig seizoen een ware opmars, resulterend in de elfde plaats. Die serie zorgde voor het nodige vertrouwen richting het huidige seizoen, waarin de ploeg van Fons Groenendijk langzaam op stoom kwam, maar inmiddels durft te dromen van een stunt in het bekertoernooi.

Cupfighter
‘Den Haag heeft een verleden als cupfighter. Ik vind het wel een goed idee om die oude tijden weer eens terug te laten keren,’ zei Groenendijk dinsdag in de voorbeschouwing op het bekerduel met Feyenoord, dat voor woensdagavond op het programma staat. De voormalig middenvelder weet hoe het is om een bekerwedstrijd van Feyenoord te winnen in De Kuip; hij deed het eind jaren tachtig als speler van ADO.

Vertrouwen
De vraag is of Groenendijk enkele weken geleden ook dit soort teksten in de mond had durven nemen. Zijn ploeg begon namelijk slecht aan het seizoen, met drie nederlagen op rij. Anderhalve week geleden werd op bezoek bij Willem II de ban gebroken (1-2), waarna het gelijkspel tegen Ajax (1-1) van afgelopen weekend de Hagenaars extra vertrouwen gaf richting de bekerwedstrijd tegen Feyenoord.

Verder bouwen
Groenendijk hoopt dit seizoen verder te bouwen op de indrukwekkende serie die in de laatste maanden van het afgelopen voetbaljaar werd neergezet. Toen loodste hij ADO Den Haag in een paar maanden tijd vanuit de degradatiezone naar de elfde plaats in de competitie en had zijn ploeg zelfs nog enige tijd uitzicht op deelname aan de play-offs om Europees voetbal. Deze zomer hoopte hij bovendien zijn selectie flink te kunnen versterken en een nieuwe stap te zetten in de ontwikkeling van zijn ploeg, maar mede door bestuurlijke en financiële onrust wist ADO Den Haag pas laat zaken te doen op de transfermarkt.

Blessure Kishna
Weliswaar werd Lex Immers al in een vroegtijdig stadium vastgelegd nadat de middenvelder zelf zijn contract bij Club Brugge had opgezegd, maar het duurde tot diep in augustus voordat  Groenendijk zijn selectie compleet had. Zo werd een week voor het sluiten van de markt Abdenasser El Khayati definitief overgenomen van Queens Park Rangers en stuntte ADO door op de dag van de transferdeadline Ricardo Kishna op huurbasis over te nemen van Lazio Roma. De aanvaller viel zondag echter uit met een kruisbandblessure, die hem zeker zes maanden aan de kant houdt. Tegenover de komst van de nieuwe spelers stond het vertrek van onder meer topscorer Mike Havenaar (Vissel Kobe), Ruben Schaken (gestopt) en Randy Wolters (was gehuurd).