Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord-%20PSV-20

De tegenstander: Aanhaken of afhaken voor PSV

Aanhaken of afhaken in de titelrace, dat is voor PSV de inzet van het duel met Feyenoord. Omdat beide ploegen alle wedstrijden na de winterstop wisten te winnen, is het gat op de ranglijst al wekenlang acht punten. Voor de Eindhovenaren is het duel in De Kuip dan ook dé gelegenheid om het gat te verkleinen en zo uitzicht te houden op de derde landstitel op rij.

PSV zal op basis van de resultaten die de afgelopen weken werden geboekt met vertrouwen afreizen naar De Kuip. Waar de ploeg van Phillip Cocu in de periode voor de winterstop zeer wisselvallig was en onder meer puntenverlies leed tegen Willem II en Roda JC Kerkrade, heeft PSV in de tweede seizoenshelft nog geen punt gemorst.

Die opmars lijkt niet los te zien van de rentree van Marco van Ginkel, die evenals vorig seizoen voor een half jaar wordt gehuurd van Chelsea. Met zijn diepgang en scorend vermogen lijkt het erop of hij het ontbrekende puzzelstukje was in de formatie van PSV. De middenvelder bewees bovendien de afgelopen weken dat hij weinig tijd nodig had om zich aan te passen bij zijn terugkeer in Eindhoven, want in zijn eerste zes wedstrijden was hij al vier keer trefzeker voor PSV.

PSV kan voor zondag eveneens vertrouwen putten uit het feit dat het als enige club in de Eredivisie nog geen wedstrijd op vreemde bodem verloor. Van de elf uitduels werden er zeven gewonnen en vier gelijkgespeeld. Net voor de winterstop kaapte PSV een punt weg uit de Amsterdam Arena, terwijl dit kalenderjaar werd gewonnen bij Heracles Almelo (1-2) en AZ (2-4).

Aan de andere kant heeft PSV het de afgelopen jaren traditioneel lastig in De Kuip. Weliswaar werd vorig seizoen met 0-2 gewonnen van Feyenoord,  maar tijdens de vijf voorgaande edities van Feyenoord – PSV kwam de thuisploeg telkens als sterkste uit de strijd. De Eindhovenaren zullen wat dat betreft zondag uit een ander vaatje moet tappen om zich terug te knokken in de titelrace.