Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord-Heracles%20Almelo-09

De mijlpalen van 2016-2017: Kuyt doorbreekt barrière

Feyenoord.nl blikt deze week in drie delen terug op de mijlpalen die tijdens het afgelopen kampioensjaar werden bereikt. In deel 2 onder meer aandacht voor de goals van Dirk Kuyt.

Kuyt doorbreekt barrière
Zijn eerste doelpunt in de kampioenswedstrijd tegen Heracles Almelo was voor Dirk Kuyt zijn honderdste in dienst van Feyenoord in de Eredivisie. Door nog twee keer te scoren tegen Heracles bracht de aanvoerder zijn totaal op 102. Kuyt is daarmee de derde speler die meer dan honderd Eredivisie-goals heeft gemaakt voor Feyenoord. Alleen Cor van der Gijp (162) en Ove Kindvall (129) scoorden vaker in de Eredivisie voor de club.

Kuyt maakte tegen Heracles zijn negende Eredivisie-hattrick in totaal en de achtste in dienst van Feyenoord. Alleen Cor van der Gijp (11) en Ove Kindvall (10) maakten meer hattricks voor Feyenoord. Kuyt is de eerste Feyenoorder ooit die een hattrick maakte in een kampioenswedstrijd.

Grootste overwinning
De 8-0 overwinning op Go Ahead Eagles in april was de grootste overwinning die dit seizoen werd geboekt in de Eredivisie. Bovendien was het de grootste zege in de Eredivisie voor Feyenoord sinds 24 mei 1987, toen met 8-0 werd gewonnen van AZ.

Eerste Australische kampioen
Brad Jones is de eerste Australiër die kampioen van de Eredivisie is geworden met Feyenoord. Wel wisten vijf landgenoten eerder bij een andere club landskampioen van Nederland te worden.

Eric Botteghin is na Tininho (1999) de tweede Braziliaan die met Feyenoord landskampioen is geworden.

Meer mijlpalen van het afgelopen seizoen zijn te vinden het in het officiële Feyenoord Jaaroverzicht, dat voor € 5,99 verkrijgbaar is in de Feyenoord Fanshops en via www.feyenoordfanshop.nl