Fanshop
Fanshop
Open%20dag-27

De Kuip tot de nok toe gevuld bij Open Dag

Feyenoord is hot. Die conclusie kon zondagochtend rustig worden getrokken, op het moment dat het drukker en drukker werd in en rondom De Kuip. Ondanks de ietwat tegenvallende weersomstandigheden – toen om 11.00 uur de poorten open gingen, viel de regen met bakken uit de lucht – hadden duizenden supporters de weg naar het stadion gevonden, om niets te hoeven missen van de Open Dag van 2015. Bij aanvang van het binnenprogramma was De Kuip tot de nok toe gevuld, waardoor Feyenoord nog niet aanwezige supporters oproept om niet meer naar het stadion te komen.

Last van de regen, dat hadden tientallen jonge voetballertjes totaal niet. Zij leefden zich op het Voetbaldorp voor het Maasgebouw naar hartenlust uit binnen de opgezette veldjes, daarbij enthousiast gemotiveerd door trainers van Feyenoord Soccer Schools. Niet veel later zag het ook op de binnenring van het stadion zwart van de mensen, wat betekende dat ook het buitenprogramma officieel van start was gegaan.

In de persruimte van het stadion hadden de aanwezige kinderen iets heel anders aan hun hoofd. Zij zaten te trappelen van ongeduld, in de wetenschap dat Bilal Basaçikoglu, Tonny Vilhena en Dirk Kuyt elk moment konden binnen wandelen. De voetballers van Feyenoord 1 werden uiteraard warm onthaald door hun jonge fans en schoven direct aan achter de microfoon, om uitgebreid in te gaan op alle vragen vanuit de zaal.

Zo waren de nieuwsgierige fans onder meer razend benieuwd naar de prestaties van de Feyenoorders op de spelcomputer. Met die vraag wist Basaçikoglu wel raad. Hij wist te vertellen dat hij weliswaar moeilijk te verslaan is als het op een potje FIFA aan komt, maar dat zijn eigen voetbalkwaliteiten het winnen van die van zijn personage op de spelcomputer. Daarmee kreeg hij de lachers op zijn hand, terwijl de drie Feyenoorders deze vraag tot de beste van de middag verkozen. Daarnaast was er een jongetje dat wilde weten wie van de drie spelers de beste trucjes in huis had, wat Vilhena verleidde om midden in de zaal zijn kunsten met de bal te vertonen.

Ten slotte konden de kinderen ook nog een compliment van niemand minder dan Kuyt in hun zak steken. De populaire spits vond de vragen van de jonge fans zó goed, dat hij hen voorstelde om voortaan na elke wedstrijd aan te schuiven in de perszaal. Dit leidde uiteraard tot groot gejuich onder de Feyenoorders, die vervolgens snel positie zochten om met hun helden op de foto te gaan.

Ondertussen was De Kuip dusdanig volgestroomd voor het naderende binnenprogramma, dat de club genoodzaakt was nog niet aanwezige supporters te verzoeken om niet meer naar het stadion te komen. De mensen voor wie geen plek meer is op de tribunes, kunnen terecht op een speciaal ingerichte kijkzone, om daar alsnog live alle hoogtepunten mee te krijgen van de spelerspresentatie en de komst van de helikopter met de nieuwe aanwinsten.