Fanshop
Fanshop
oranje%20in%20de%20kuip

De Kuip toneel van twee WK-kwalificatieduels Oranje

Het Nederlands elftal speelt in de aanloop naar het Wereldkampioenschap 2018 in Rusland twee kwalificatiewedstrijden in De Kuip. De KNVB heeft de thuishaven van Feyenoord aangewezen als speelstadion voor de duels met Wit-Rusland (vrijdag 7 oktober 2016) en Luxemburg (vrijdag 9 juni 2017).

Het is voor het eerst sinds 31 mei 2014 dat het Nederlands elftal een wedstrijd gaat spelen in De Kuip. Op die dag oefende Oranje in de aanloop naar het WK in Brazilië tegen Ghana, dat met 1-0 werd verslagen. Dat duel was de 118de interland die in De Kuip werd gespeeld. In geen enkel ander stadion kwam het Nederlands elftal zo vaak in actie.

Toelichting KNVB
Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen licht op de website van de KNVB de keuze voor De Kuip toe: ‘Volgend seizoen start een nieuwe, lastige kwalificatiereeks. Dan willen wij met Oranje weer graag terug het land in. Wij hebben frequent en constructief overleg gehad met de stadions en kijken ernaar uit om met Oranje terug te keren in de drie voetbalhoofdsteden. De verkeerssituatie rondom De Kuip, die voor ons toch altijd een punt van zorg was, is de laatste tijd aanzienlijk verbeterd. Maar ook binnen de muren van het stadion is het nodige gebeurd, waardoor wij onze supporters, genodigden en relaties beter kunnen ontvangen. De sfeer heeft in Rotterdam natuurlijk nooit ter discussie gestaan.’

Beloning
Directeur Stadion Feijenoord Jan van Merwijk reageert verheugd op het nieuws: ‘We zijn erg blij dat het Nederlands Elftal na een pauze van twee jaar bij ons terugkeert. We hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om een aantal faciliteiten van het stadion te verbeteren. Dat de KNVB dit inziet en ons daardoor ten minste twee WK-kwalificatiewedstrijden heeft toegewezen, zien wij als een mooie beloning voor dat harde werk.’

Kaartverkoop
Het Nederlands elftal begint op dinsdag 6 september 2016 aan de WK-kwalificatie. Oranje zit tijdens de kwalificatie voor WK van 2018 in een poule met Frankrijk, Zweden, Bulgarije, Wit-Rusland en Luxemburg. Informatie over kaartverkoop voor de kwalificatiewedstrijden wordt in een later stadium bekendgemaakt.