Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
JustinBijlow

De Kuip Rotterdam, Justin Bijlow

Feyenoord Magazine belicht elke maand een supporter, deze maand Justin Bijlow keeper Feyenoord O19

Naam: Justin Bijlow
Leeftijd: 17 jaar
Woonplaats: Berkel en Rodenrijs
Volgt de wedstrijden: Vanaf Vak V
Favoriete speler: ‘Heb ik niet, nooit gehad ook.’
Mooiste moment: ‘Als jeugdspeler een voorwedstrijd in de D-tjes, als supporter Sevilla-thuis.’

1. F6 Ik ben met voetballen begonnen in de F6 van Sportclub Feyenoord. Gewoon, als spits, verdediger – alles eigenlijk. Na een paar maanden vroeg iemand: Wie gaat er keepen? Ik, zei ik. Dat ging goed, ik was niet bang voor de bal of zo. Weer een paar maanden later vroeg de proftak of ik een keer met de F3/F4 wilde meetrainen. Dat ging ook goed en vanaf dat moment speel ik in de jeugdopleiding van Feyenoord.

2. FAMILIE Van kleins af aan ben ik gewend om met mijn familie naar De Kuip te gaan. Eerst regelmatig, sinds vier á vijf jaar ga ik naar alle thuiswedstrijden. Rij vier, vijf en zes van Vak V, in een grote groep. Ik ga samen met mijn vader en broer Joël, mijn moeder en zus Jaimy zijn ook Feyenoord-gek. Joël heeft onder Gertjan Verbeek een tijdje met Feyenoord 1 meegetraind. Ik ging een paar keer mee kijken en was trots, maar helaas mocht het profvoetbal het niet voor hem zijn. Drie keer heeft hij een nieuwe kruisband gekregen – door zijn knie heeft hij zijn droom moeten opgeven. Ik wil dat hij er bij mij dicht bij is. Joël helpt me, het is fijn om zo’n broer te hebben.

3. SCHEIDEN Feyenoord betekent alles voor ons thuis. Het Feyenoord-gevoel, wie kan dat uitleggen? Toch, ik scheid het supporterschap duidelijk van het keepen. In eerste instantie ben ik jeugdspeler van Feyenoord, daar draait alles om. Over mij zeggen ze dat er echt wat in de goal staat. Ik praat veel, ben in de coaching heel duidelijk naar mijn medespelers. Ik ben eerstejaars A, aan het begin van het seizoen heb ik duidelijke doelen gesteld: vaste waarde worden in Feyenoord A1, mijn plek bij de nationale selecties behouden en na de winterstop misschien nog eens een keertje meetrainen met het eerste.

4. DRIVE Dat ik in augustus al voor het eerst een keer met Feyenoord 1 mocht meetrainen – nee, dat had ik ook niet kunnen bedenken. Gewoon laten zien wat je kunt, dúrven, je zit er niet voor niets bij – dat zei Patrick Lodewijks tegen me. Het ging goed, denk ik. Mijn ouders waren erbij, net als toen ik eerder dit jaar mijn eerste profcontract tekende. Ik wil het betaalde voetbal halen. Het is mooi meegenomen dat ik aan dat doel mag werken bij de club waar ik ook supporter van ben. Dat iedereen om me heen met Feyenoord bezig is motiveert me extra om Feyenoord 1 te halen. Extra, want de drive om profvoetballer te worden zit in mezelf. Het liefst bij Feyenoord – dat is de ultieme droom. Maar hé, ik ben pas zeventien. Eigenlijk moet ik pas over een paar jaar kijken waar ik sta. Voor nu is het focussen op mijn ontwikkeling. En vanaf V lekker naar Feyenoord kijken.

Bron: Feyenoord Magazine