Fanshop
Fanshop
visual_van_maurik

David van Maurik drie jaar langer bij Feyenoord

David van Maurik behoort ook de komende jaren tot de technische staf van Feyenoord. Het contract met de performance analist is met drie seizoenen verlengd tot de zomer van 2020. De vorige verbintenis liep komende zomer af.

De 27-jarige Van Maurik behoort sinds het seizoen 2015-2016 tot de technische staf van Feyenoord. De performance analist houdt zich in zijn dagelijkse werk bezig met het monitoren van de fysieke gesteldheid van de spelers van Feyenoord 1. Tijdens trainingen gebruikt Van Maurik daarvoor het systeem Inmotio, waarmee het mogelijk is om bijvoorbeeld looplijnen, snelheden en afstanden van spelers heel exact te monitoren. Deze gegevens kunnen vervolgens door de trainers worden gebruikt voor tactische doeleinden en om de fysieke belasting van spelers nauwkeurig te meten.

Van Maurik is blij dat hij langer aan Feyenoord verbonden blijft. ‘Ik heb het uitstekend naar mijn zin bij deze club en heb een goede wisselwerking met de hoofdtrainer en de rest van de technische staf,’ zegt hij. ‘Daarnaast wil Feyenoord graag investeren op mijn vakgebied. Zo hebben we dit seizoen stappen gemaakt op het gebied van wedstrijdanalyse, waardoor we nog beter de relatie kunnen leggen tussen trainingen en wedstrijden. Verder is de club bezig is met een nieuw trainingscomplex, dat op mijn vakgebied extra mogelijkheden gaat geven. Dat alles maakt dat ik met veel enthousiasme uitkijk naar de komende jaren.’

Van Maurik blijft zijn werkzaamheden bij Feyenoord combineren met zijn functie bij het Nederlands elftal. Sinds 2012 vervult hij ook bij Oranje de taak van performance analist.