Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
contract%20Daude%20van%20der%20Kust-8

Daudè van der Kust viert verjaardag met eerste contract

Op je verjaardag je handtekening zetten onder je eerste profcontract bij Feyenoord. Een droomscenario, dat woensdag werkelijkheid werd voor Daudè van der Kust. De jarige jeugdspeler ondertekende een verbintenis tot medio 2019, met een door Feyenoord te lichten optie voor nog een seizoen.

Tekenmiddag voor talenten
Het was een wisseling van de wacht, woensdag in de Boardroom van De Kuip. Kort na de contractondertekening van Marouan Azarkan (Feyenoord Onder 17) was het de beurt aan Van der Kust, die op zijn negentiende verjaardag en in gezelschap van dertien familieleden en vrienden plaatsnam voor de officiële gelegenheid.

Bijzondere dag
‘Het is een bijzondere dag voor mij’, zei Van der Kust in een eerste reactie. ‘Ik ben opgegroeid in Rotterdam-Zuid en bij Rotterdamse clubs: Sparta, Feyenoord en Alexandria’66. Dat maakt het extra speciaal om nu hier een eerste contract te tekenen. Ik heb een leerzaam seizoen achter de rug bij Feyenoord Onder 19 en wil mijn ontwikkeling graag doorzetten in Feyenoord 2 komend seizoen. Naast mijn officieuze debuut in De Kuip tijdens de benefietwedstrijd, uitgerekend tegen mijn oude club ADO, is dit vooralsnog een absoluut hoogtepunt.’

Terugkeer
De vleugelaanvaller startte met voetballen bij Sparta Rotterdam waarna hij al na één jaar naar de jeugdopleiding van Feyenoord werd gehaald. Van der Kust speelde vervolgens in de jeugdteams van Alexandria, ADO Den Haag en Villarreal. Afgelopen zomer keerde hij terug bij Feyenoord, waar hij in het Onder 19-elftal kwam te spelen.

Jong Feyenoord
Technisch directeur Martin van Geel over het vastleggen van Van der Kust: ‘Daudè is een sterke en enorm snelle rechtsbuiten met specifieke kwaliteiten. Net als Joel Zwarts is hij een waardevolle toevoeging voor Jong Feyenoord komend seizoen, waar hij de kans krijgt om de ontwikkeling die hij dit seizoen heeft doorgemaakt, verder door te zetten.’