Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
damien%20hertog-1

Damien Hertog kiest voor het veld

Damien Hertog, nu nog hoofd Feyenoord Academy, keert volgend seizoen terug op het veld als trainer van Feyenoord Onder 19. Hertog volgt daarmee Marcel Koning op, van wie al bekend was dat hij de club aan het einde van dit seizoen verlaat om aan de slag te gaan bij topklasser HBS uit Den Haag.

Hertog legt zijn huidige functie als hoofd van Feyenoords internationaal hoog aangeschreven jeugdopleiding eind dit seizoen op eigen verzoek neer. ‘Na drie jaar als trotse manager van de Academy te hebben gewerkt, merkte ik de afgelopen maanden steeds meer dat ik het dagelijks werken met een eigen groep jonge gasten echt begon te missen. Ik heb dat in alle openheid besproken met de clubleiding en ben dan ook blij dat ik dat straks weer mag doen door de Onder 19 onder mijn hoede te nemen’, aldus Hertog.

De terugkeer van Hertog op het veld maakt dat Feyenoord op zoek gaat naar een nieuw hoofd Feyenoord Academy. Technisch directeur Martin van Geel: ‘We weten al geruime tijd dat Damien met de groeiende wens rond liep om na drie jaar als manager weer dagelijks op het veld te staan. Dat betekent dat we weliswaar nog niet met mogelijke kandidaten hebben gesproken, maar wel al weten wie wij geschikt zouden achten voor deze zware en verantwoordelijke functie. Nu de kogel door de kerk is, kunnen we de komende weken met mogelijke opvolgers in gesprek.’ Damien Hertog

Damien Hertog is sinds het seizoen 2010-2011 werkzaam bij Feyenoord Academy, waar hij assisteerde bij diverse elftallen en vaste assistent was van Feyenoord Onder 19, dat onder leiding stond van Jean-Paul van Gastel. Vanaf het seizoen 2011-2012 was hij hoofdtrainer van Feyenoord Onder 19. In het seizoen 2012-2013 wist Hertog met dat team kampioen van Nederland te worden. Met ingang van de voetbaljaargang 2013-2014 werd hij hoofd Feyenoord Academy. 

Als voetballer doorliep Hertog de gehele jeugdopleiding van Feyenoord, waarna hij voor SBV Excelsior, RBC Roosendaal en De Graafschap meer dan driehonderd duels in het betaalde voetbal speelde. De leraar lichamelijke oefening startte na zijn actieve voetballoopbaan zijn trainerscarrière bij Excelsior Maassluis, waarna hij de overstap naar de Feyenoord Academy maakte.