Fanshop
Fanshop
ca-shot

Cor Adriaanse: op en top Feyenoorder

Cor Adriaanse is al sinds 1996 als jeugdtrainer actief in de opleiding van Feyenoord. In die hoedanigheid stond hij aan de basis van de carrières van vele spelers die later het eerste elftal van Feyenoord haalden. Feyenoord TV ging op zoek naar het geheim van de trainer en sprak hiervoor onder meer met Bruno Martins Indi, Stefan de Vrij, Ruud van Nistelrooy en Gaston Taument.

Adriaanse reikte zelf als voetballer vanuit de jeugdopleiding van Feyenoord tot het tweede elftal en speelde enkele vriendschappelijke wedstrijden in Feyenoord 1. Zijn debuut in het betaald voetbal maakte hij bij FC Den Bosch, maar een kuitbeenblessure maakte in 1989 een einde aan zijn actieve carrière. Na zijn spelersloopbaan werd hij hoofd jeugdopleiding en jeugdtrainer bij FC Den Bosch.

Bij die club kreeg Adriaanse onder meer Ruud van Nistelrooy onder zijn hoede. ‘Ik herinner me hem als een man van weinig woorden, maar als hij iets zei was het raak’, zegt de oud-spits. ‘Hij lag aan de basis van mijn verdere carrière en daar ben ik hem heel dankbaar voor.

In 1996 keerde Adriaanse terug bij Feyenoord, waar hij als jeugdtrainer aan de slag ging. Onder meer Bruno Martins Indi en Stefan de Vrij maakten grote stappen in hun ontwikkeling in het jaar dat ze samenwerkte met Adriaanse. ‘Als ik negen keer coachte en het de tiende keer vergat, dan zat hij er direct bovenop’, zegt De Vrij.  ‘Op Varkenoord zeiden ze: als je Cor Adriaanse overleeft, dan overleef je iedereen.’

Bekijk de volledige reportage over jeugdtrainer Cor Adriaanse hieronder in de videospeler.