Fanshop Tickets
; Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Contract Luis Sinisterra verlengd tot 2023

Feyenoord heeft de optie van twee seizoenen in het contract van Luis Sinisterra gelicht. De huidige verbintenis van de 21-jarige aanvaller wordt daarmee verlengd tot 2023.

Sinisterra werd in de zomer van 2018 overgenomen van Once Caldas, de Colombiaanse club waar hij werd opgeleid en debuteerde in het eerste elftal. Nadat hij in de zomer van 2019 indruk maakte op het WK met Colombia Onder 20, trok de Colombiaans jeugdinternational die lijn door na terugkomst in Rotterdam. Hij groeide uit tot een attractieve basisspeler in De Kuip. Sinisterra combineerde fraaie acties met rendement: vijf doelpunten en zes assists in iets meer dan een half seizoen.

Aan het seizoen waarin hij zich zo nadrukkelijk manifesteerde kwam 16 februari van dit jaar op pijnlijke wijze een einde, nadat hij tijdens PEC Zwolle – Feyenoord uitviel met een zware knieblessure. Na een lange en intensieve revalidatie is Sinisterra inmiddels aangekomen in de laatste fase van zijn herstel. 

Arnesen ‘Vertrouwen dat Luis sterker terugkomt’
‘Het is een lange weg naar herstel voor Luis geweest die, gelukkig voor hem en voor ons, nu bijna ten eind einde is. Ondanks dat het zwaar was, is hij de afgelopen maanden nooit gestopt met lachen. Met het lichten van de optie in zijn contract willen we ons vertrouwen naar hem uitspreken en hem belonen,’ aldus technisch directeur Frank Arnesen.

‘Al moet de grootste beloning na al dat harde werken straks nog komen met een succesvolle terugkeer op het veld,’ vervolgt Arnesen. ‘We hebben er alle vertrouwen in dat hij sterker terugkomt en hier nog een heel mooie toekomst tegemoet gaat. Niet voor niets hebben we ook al met elkaar afgesproken binnen niet al te lange termijn ook te gaan praten over een nog langere verbintenis.’