Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Conceptprogramma KNVB: Feyenoord begint tegen FC Utrecht

Feyenoord begint het Eredivisieseizoen 2015-2016 met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Het duel wordt gespeeld op zaterdag 8 augustus. Dat blijkt uit het concept competitieprogramma van de KNVB, dat de KNVB vrijdag presenteert aan de clubs en afgevaardigden van gemeenten en politie. Het conceptprogramma is onder voorbehoud en kan nog veranderen, nadat de tijden en wedstrijddagen vanmiddag besproken zijn.

Feyenoord – FC Utrecht
Feyenoord en FC Utrecht stonden in de afgelopen acht jaar ook al driemaal tegenover elkaar tijdens de eerste speelronde van de Eredivisie. Telkens leverde dat een Rotterdamse zege op. De laatste keer was in het seizoen 2012-2013, toen een doelpunt van Sekou Cissé drie punten waard was (0-1). Ook het seizoen 2007-2008 begon voor Feyenoord in de Galgenwaard, waar het duel destijds in 0-3 eindigde. In 2010 begon het seizoen voor beide clubs in De Kuip en werd het uiteindelijk 3-1.

Voor Dirk Kuyt wacht tijdens de start van de competitie direct een weerzien met zijn oude club. De 34-jarige aanvaller, die deze zomer terugkeert bij Feyenoord, speelde tussen 1998 en 2003 voor FC Utrecht.

Programma Feyenoord
Een week na de seizoensouverture wacht voor Feyenoord de eerste uitwedstrijd van het seizoen. Op zondag 16 augustus gaat de ploeg van Giovanni van Bronckhorst op bezoek bij SC Cambuur. Behalve de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht speelt Feyenoord volgens het conceptprogramma nog viermaal op zaterdagavond, waarvan één keer een uitwedstrijd (Excelsior). Op een doordeweeks thuisduel met SC Heerenveen (donderdag 28 januari 2016) en een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo (donderdag 21 april 2016) speelt Feyenoord komend seizoen verder alle wedstrijden op zondagmiddag.

Klassieker
De eerste Klassieker van het nieuwe seizoen wordt gespeeld op zondag 8 november. Die dag komt Ajax op bezoek in De Kuip. Ajax – Feyenoord staat op zondag 7 februari 2016 op het programma. De eerste topper van het seizoen vindt plaats op zondag 30 augustus, als Feyenoord in Eindhoven op bezoek gaat bij landskampioen PSV. De Eindhovenaren komen op zondag 17 januari 2016 naar De Kuip, in de eerste speelronde na de winterstop.

Eredivisie
De Eredivisie gaat dit jaar van start op vrijdag 7 augustus, als SC Heerenveen nieuwkomer De Graafschap ontvangt. De laatste speelronde voor de winterstop wordt afgewerkt in het weekend van 18, 19 en 20 december, terwijl de competitie op vrijdag 15 januari 2016 wordt hervat. De reguliere competitie eindigt op zondag 8 mei 2016 met de 34ste speelronde, waarin Feyenoord thuis speelt tegen N.E.C. De Nijmegenaren werden dit seizoen kampioen van de Jupiler League en dwongen evenals De Graafschap en Roda JC Kerkrade promotie af. De finale om de KNVB beker wordt gespeeld op zondag 24 april, twee speelrondes vóór het einde van de competitie.

Klik hier voor het volledige conceptprogramma van de KNVB.