Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Compleet Feyenoord maakt kennis met strijdtoneel in Rome

Feyenoord heeft woensdagavond kennisgemaakt met Stadio Olimpico, de imposante thuishaven van AS Roma. Exact 24 uur voor aanvang van de heenwedstrijd tegen de Romeinse topclub in de Europa League meldde de selectie van trainer Fred Rutten zich op het speelveld, om daar de afsluitende training af te werken.

Tijdens de laatste voorbereidingen op het duel van donderdagavond kon Rutten beschikken over alle 22 spelers die zijn meegereisd naar de hoofdstad van Italië. Dat betekende dat ook Elvis Manu zijn opwachting maakte binnen de lijnen. De van een liesblessure herstellende vleugelaanvaller nam volledig deel aan de groepstraining. Tijdens de persconferentie eerder op de avond liet Rutten al weten dat de kans bestaat dat Manu op de bank plaatsneemt. 

De laatste training van Feyenoord bestond uit onder meer een positiespel en een afwerkoefening, terwijl Rutten zijn groep ook in tweeën splitste voor een uitgebreide opbouwvorm. Daarin werd onder meer duidelijk dat Terence Kongolo donderdag naar alle waarschijnlijkheid het centrale verdedigingsduo vormt met Khalid Boulahrouz. Laatstgenoemde is dan de vervanger van Sven van Beek, die geblesseerd achtergebleven is in Rotterdam.

Behalve de meegereisde Nederlandse pers keek ook Stefan de Vrij aandacht toe bij de verrichtingen van Feyenoord in Stadio Olimpico. De voormalige Feyenoorder, die sinds dit seizoen actief is voor stadgenoot Lazio Roma, was in het stadion om zijn oude ploeggenoten succes te wensen voor het eerste duel in de knock-out fase van de Europa League. 

De uitwedstrijd van Feyenoord tegen AS Roma begint donderdag om 19.00 uur. Het duel wordt uitgezonden op RTL 7 en is uiteraard ook te volgen via de live updates van Feyenoord op Twitter.