Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
De Club

Geen uitsupporters bij Klassiekers

Feyenoord trekt haar medewerking in met betrekking tot het mogelijk maken van meereizende uitsupporters bij de Klassiekers. Na meerdere incidenten bij jeugdwedstrijden tussen beide clubs acht Feyenoord het toelaten en meenemen van uitsupporters naar wedstrijden tussen Feyenoord en Ajax onverantwoord en maatschappelijk onacceptabel. Dit betekent dat in ieder geval ook komend seizoen geen uitsupporters bij de Klassiekers welkom zijn.

Feyenoord, Ajax, supportersverenigingen, burgemeesters en gemeenten hebben de afgelopen jaren en met name de laatste maanden gewerkt aan een plan hoe onder normale omstandigheden en voorwaarden weer uitsupporters aanwezig zouden kunnen zijn bij de Klassiekers. Doel was om met ingang van komend seizoen weer te beginnen met het toelaten van supporters van de uit spelende club. Belangrijkste uitgangspunt was dat het weer toelaten van uitsupporters wel zou moeten kunnen zonder grote kans op excessen.

De afgelopen weken ging het helaas meermalen mis. Zo werd zaterdag 25 mei Ajax Onder 19 tegen Feyenoord Onder 19 gestaakt, nadat familieleden van Feyenoord-spelers werden belaagd. Een week eerder was sprake van incidenten rond een wedstrijd tussen het Amsterdamse Swift en SC Feyenoord. Onder meer was toen sprake van ernstige spreekkoren en werden ruiten van de Feyenoord-bus ingegooid. De politie moest worden ingezet om verdere escalatie te voorkomen.

Feyenoord moet, mede door bovengenoemde incidenten, concluderen dat het punt nog niet genaderd is dat erop vertrouwd kan worden dat wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord onder normale omstandigheden kunnen verlopen indien daar ook uitsupporters bij zijn. De club heeft daarom de andere betrokkenen partijen inmiddels laten weten geen verdere medewerking te verlenen. Burgemeester Aboutaleb heeft Feyenoord aangegeven begrip te hebben voor dit standpunt en dit te onderschrijven. Daarmee komt er dus voorlopig geen verandering in de al sinds 2009 geldende situatie dat er bij wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord geen uitsupporters welkom zijn.