Fanshop Tickets
De Club

Feyenoord in beroep tegen straf wedstrijd zonder Vak R, S én T

Feyenoord gaat in beroep tegen het vonnis van de tuchtcommissie van de KNVB op basis waarvan Feyenoord is veroordeeld tot een beker- of competitiewedstrijd zonder publiek op de vakken R, S en T waarbij de seizoenkaarthouders van deze vakken de wedstrijd ook niet mogen bezoeken.

Deze straf werd opgelegd wegens het afsteken van vuurwerk door bezoekers op deze vakken bij de bekerwedstrijd tegen Ajax op woensdag 27 februari. De straf omvat verder een geldboete van 15.000 euro. De straf die de tuchtcommissie nu aan Feyenoord oplegt is conform de eis die de aanklager van de KNVB had neergelegd.

Feyenoord laat deze zaak nu voorkomen bij de Commissie van Beroep. Dit onder meer omdat de club de straf buitenproportioneel acht en het onjuist vindt dat door het sluiten van hele vakken ook supporters worden gestraft die niets met het vuurwerk te maken hebben gehad. Wanneer de zaak door de Commissie van Beroep wordt behandeld, is nog onbekend. Daarmee is ook onduidelijk om welke wedstrijd in het nieuwe seizoen het gaat, als de straf uiteindelijk onverhoopt gehandhaafd blijft.