Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
De Club

Feyenoord start eerste lessen Club1908 Zomerschool

Afgelopen maandag heeft Feyenoord in De Kuip de eerste deelnemers van de Club1908 Zomerschool ontvangen. Kinderen uit Rotterdam-Zuid krijgen twee weken lang elke dag les in het stadion. Daar gaan ze aan de slag met opdrachten die op verschillende plekken in De Kuip moeten worden uitgevoerd.     

De Club1908 Zomerschool is een afgeleide van Club1908, het onderwijsprogramma van Feyenoord waarmee aan kinderen van 9 tot en met 12 jaar uit met name Rotterdam-Zuid extra ondersteuning wordt geboden. Tijdens de lessen worden kinderen uitgedaagd om probleemoplossend en creatief te denken. Er gaat speciale aandacht uit naar techniek, waarbij sport in het algemeen en voetbal in het bijzonder een voorname rol spelen. Zo nemen de kinderen bijvoorbeeld deel aan robotbal, waarbij kinderen een robot leren programmeren op een mini-voetbalveld.

Door de corona-crisis zijn er veel kinderen die de extra ondersteuning goed kunnen gebruiken en via de Club1908 Zomerschool een leuke, sportieve en leerzame manier invulling aan een deel van hun vakantie kunnen geven. De Club1908 Zomerschool wordt ondersteund door PepsiCo. Net als Feyenoord vinden zij het belangrijk om via impactvolle projecten kinderen en jongeren betere kansen en toekomstperspectief te bieden.

‘Het is voor ons als PepsiCo geweldig om de Club1908 Zomerschool samen met de Feyenoord Foundation te realiseren en in deze COVID-tijd iets terug te doen voor kinderen met een leerachterstand. Onze Quaker ontbijtgranenfabriek bevindt zich al sinds mensenheugenis op Rotterdam-Zuid en als sponsor van Feyenoord was de link met de Foundation snel gelegd. We zijn overtuigd dat de combinatie leren en sporten de deelnemende kinderen deze zomer heel veel positieve energie en kennis zal brengen, zodat ze vol goede moed het nieuwe schooljaar ingaan’, aldus Japo Ouwerkerk, Director Public Affairs & Communicatie, PepsiCo.

Elke twee weken start een nieuwe cyclus. Kinderen uit Rotterdam-Zuid die nog mee willen doen kunnen zich aanmelden via deze link.