Clasie: ‘De teleurstelling overheerst’

Heel even was zondagavond de ontlading groot bij Jordy Clasie, nadat hij in de slotminuten van de thuiswedstrijd tegen AZ met een verwoestende uithaal een punt had gered voor Feyenoord. Toch stapte de aanvoerder enkele minuten later, toen de scheidsrechter een einde had gemaakt aan een spectaculair voetbalgevecht, met een kater het veld af. ‘Zeker gezien het spelbeeld in de eerste helft hadden we deze wedstrijd moeten winnen’, baalde Clasie in De Kuip. ‘Daarom overheerst bij mij en bij de ploeg de teleurstelling.’

‘We begonnen heel goed en agressief, waardoor zij geen moment lucht kregen en geen ruimte kregen om te voetballen’, vervolgde de middenvelder zijn nabeschouwing. ‘Vervolgens hebben we de hele eerste helft gedomineerd, alleen stonden we bij rust wel met 2-0 achter. Binnen vijf minuten kregen we twee tegengoals, waarbij we niet goed stonden. In de rust hebben we elkaar opgepept en de koppies omhoog gehouden. Uiteindelijk hebben we met alles wat we in ons hadden een punt uit het vuur gesleept, mede dankzij goed keeperswerk van Kenneth.’

Clasie doelde daarbij vooral op de beide keren dat Kenneth Vermeer in de tweede helft AZ-spits Muamer Tankovic van scoren afhield, op het moment dat de Zweed alleen voor hem opdook. Hoewel de doelman daarmee een belangrijk aandeel had in het punt dat Feyenoord uiteindelijk had overgehouden, wilde hij daar niet te lang bij stil staan. ‘Op dit moment kan ik daar niet van genieten, omdat dit voor ons een slecht resultaat is', zei Vermeer. 'We gingen voor de winst en zeker als je naar de eerste helft kijkt, hadden we daar ook recht op. Hopelijk kunnen we woensdag tegen PSV wel de drie punten pakken. Ons doel is om daar te winnen.’