Clasie: ‘Wij kregen de betere kansen’

Jordy Clasie liet er zondag na afloop van de uitwedstrijd tegen Vitesse geen misverstand over bestaan of hij teleurgesteld was over het resultaat (0-0). ‘Natuurlijk’, knikte de aanvoerder van Feyenoord. ‘Want wij hebben de betere kansen gekregen. In de eerste helft hadden we op voorsprong moeten komen en de wedstrijd misschien zelfs wel moeten beslissen.’

De kansen die Feyenoord in Arnhem vooral in de openingsfase wist te creëren, bleven in de tweede helft uit. De ploeg kon in voetballend opzicht minder overtuigen, zag ook Clasie. Of dat het gevolg was van vermoeidheid, na de wedstrijd tegen HNK Rijeka van drie dagen eerder, hield de middenvelder in het midden. ‘Misschien, al zag ik ons ook in de slotfase van de wedstrijd nog druk vooruit zetten. Dit is gewoon heel zonde, ook omdat we hebben nagelaten verder afstand te nemen van een concurrent.’

Hoewel de teleurstelling overheerste, had Clasie in Arnhem ook enkele positieve punten meegenomen uit het duel. ‘Van dit soort wedstrijden speelden we er vorig seizoen ook een paar en dan verloren we in de slotfase nog wel eens. In mijn ogen zijn we nu stabieler, dat zie je ook terug in het aantal tegendoelpunten. Die krijgen we nauwelijks, ook omdat we weinig kansen weggeven. In dat opzicht zijn we groeiende. Nu is het zaak om als team de volgende stap te zetten, door met net wat meer gif dit soort duels ook in winst om te zetten.’

Ook Terence Kongolo wees na afloop op de defensieve organisatie, die in Gelredome opnieuw stond als een huis. ‘Het staat goed en als we een keer een foutje maken, staat er een uitstekende keeper achter ons om dat te herstellen’, vertelde de verdediger, die in de tweede helft bijna de strijd moest staken wegens een kiezelharde bal op zijn kruis. ‘Maar stoppen was voor mij echt geen optie. Het was een vechtwedstrijd, die twee kanten op kon. Natuurlijk is het jammer dat we hier niet hebben gewonnen, maar we hadden ‘m ook kunnen verliezen.’