Fanshop
Fanshop

Clasie verliest met Oranje van Verenigde Staten

Jordy Clasie heeft vrijdagavond niet kunnen voorkomen dat het Nederlands elftal thuis ten onder is gegaan in een oefeninterland tegen de Verenigde Staten. Het duel in de Amsterdam Arena eindigde in 3-4. De aanvoerder van Feyenoord begon in de basis en kwam uiteindelijk 77 minuten in actie. Op het moment dat Clasie werd vervangen door Wesley Sneijder leidde Oranje nog met 3-2, maar in de laatste minuten sloegen de bezoekers nog tweemaal toe. Kenneth Vermeer bleef de hele wedstrijd op de bank.

De formatie van bondscoach Guus Hiddink nam na een klein half uur de leiding, door een doelpunt van Klaas Jan Huntelaar. Diezelfde Huntelaar zette Oranje twee minuten na rust opnieuw op voorsprong, nadat Gyasi Zardes eerder gelijk had gemaakt. Nadat Memphis Depay de stand op 3-1 had gebracht leek het duel beslist, maar via John Brooks, Danny Williams en Bobby Wood trokken de Amerikanen de zege alsnog naar zich toe.

Voor het Nederlands elftal gold het oefenduel ter voorbereiding op de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland, die volgende week vrijdag 12 juni wordt gespeeld.