Fanshop Tickets
king-2

Chris Gyan ‘trotse man’ bij boekpresentatie

Chris Gyan heeft maandagavond in de Rotterdamse bar Panenka het symbolische eerste exemplaar van zijn boek 'King' overhandigd aan zijn voormalige trainer Leo Beenhakker. Bij de boekpresentatie waren ook diverse oud-ploeggenoten van Gyan aanwezig, waaronder Pierre van Hooijdonk, Paul Bosvelt, Patrick Paauwe, Kees van Wonderen en Robin Nelisse.

Gyan, die van 1997 tot 2006 voor Feyenoord speelde en in 2002 deel uitmaakte van het elftal dat de UEFA Cup won, vertelde trots te zijn op de aanwezigheid van de spelers met wie hij samenspeelde bij Feyenoord. ‘Ik ben echt blij om vandaag supporters, oud-spelers en mijn “vader” Leo Beenhakker te zien,’ sprak de oud-verdediger, die zoals eerder bekend werd kampt met ernstige gezondheidsproblemen.

Beenhakker noemde het dapper van Gyan om zijn verhaal te vertellen in het door Michel van Egmond geschreven boek ‘King’. ‘Mensen die zich kwetsbaar durven opstellen, zijn de beste mensen waar je mee te maken kan krijgen,’ zei Beenhakker. ‘Als ik zie hoeveel mensen er vandaag zijn, wordt weer duidelijk hoeveel mensen er in Rotterdam zijn die Gyan in hun hart hebben. Helaas kunnen we niet alle problemen van Chris oplossen, maar laten we als Feyenoorders en Rotterdammers onder elkaar ervoor gaan zitten en proberen te regelen dat we Chris kunnen helpen.’

Het boek ‘King’ is mede bedoeld om de financiële problemen van Gyan te verlichten. Feyenoord steunt het initiatief, door haar deel van de opbrengsten van de verkoop van het boek in de Feyenoord Fanshops in zijn geheel af te staan aan Gyan. Het boek is tevens verkrijgbaar in de Feyenoord Fanshop Online.